5. dodjela godišnje strukovne nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske 2011.

Upravni odbor Udruge plesnih umjetnika Hrvatske poziva nas sve na 5. dodjelu godišnje strukovne nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske 2011. koja će se održati 4. studenog u 20h u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10.

Za ovogodišnju Nagradu nominirali ste značajna umjetnička ostvarenja i pojedince te kolektive za poseban doprinos razvoju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj, odnosno za događaj koji bitno doprinosi strukturnom razvoju plesne scene u Republici Hrvatskoj u protekloj sezoni.
U kategoriji za pojedinačnu nagradu nominirani su:

1. SELMA BANICH - za promišljen konceptualni rad te umjetničko, ali i aktivističko djelovanje (Iwaly, Hrvatska narodna predaja i dr.);
2. BARBARA MATIJEVIĆ – za trilogiju;
3. IRMA OMERZO -  za svoj koreografski i  pedagoški rad te cjelokupno zalaganje za poboljšanje statusa suvremenog plesa i plesača, a povodom desetogodišnjice postojanja i djelovanja umjetničke organizacije MARMOT, čiji je Irma umjetnički voditelj.

U kategoriji za kolektivnu nagradu nominirali ste:

1. BAD CO. - predstavljanje Hrvatske na Venecijanskom Bienallu;
2. organizatore Improspekcija - za inicijativu i već petu godinu organizacije festivala improvizacija;
3. PLESNI CENTAR TALA  - za Platformu mladih koreografa koja dugogodišnjim radom promovira suvremenu plesnu umjetnost i jača razvoj regionalne i međunarodne kulturne suradnje, omogćcuje etabliranje mlađe generacije koreografa, kao i prezentaciju profesionalne plesne scene;
4. STUDIO ZA SUVREMENI PLES –  za izvođački ansambl  i predstave „Spin“ i „Povijest gledanja“ .

Nakon Dodjele će biti organizirani mali domjenak za sve prisutne. Ulaz je slobodan, stoga povedite sve koji vole suvremeni ples!

Za sva pitanja, molimo Vas obratite se Tajnici Udruge putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Čestitamo nominiranima i vidimo se u ZPC-u!