29. TRAVANJ - Svjetski dan plesa u ZPC

ZAPLEŠITE S NAMA!
 
Svjetski Dan Plesa je dan kada slavimo ples i pokret kao umjetnost, ali i kao dio svakodnevice.
 
UNESCO je 1982. godine pokrenuo inicijativu da se 29. travanj slavi ples diljem svijeta kao podsjetnik javnosti na univerzalnost plesa koji prevladava sve nacionalne, političke i kulturne prepreke. Na ovaj je datum rođen Jean-Georges Noverre (1727-1810),  jedan od najznačajnijih plesnih reformatora koji se smatra i osnivačem modernog baleta.  Hrvatski institut za pokret i ples obilježava ovaj dan od samog osnutka te je time bio među prvima u svijetu koji su prihvatili ovu UNESCO-vu inicijativu. Zagrebački plesni centar ovim povodom otvara svoja vrata te Zagrepčanima nudi bogati izbor raznovrsnih, besplatnih plesnih aktivnosti. 

Pozivamo građane Zagreba da se pridruže slavlju koje uključuje brojne i raznovrsne  plesne radionice, uz predavanje, izložbu plesnih fotografija te bogati kolaž-program kojim predstavljamo raznolikost i bogatstvo plesnih formi.

Jutarnji termini su namijenjeni kako najmlađima kroz radionice ritmike za djecu predškolske dobi, tako i najstarijim plesačima kroz radionicu kreativnog plesa posebno osmišljenu za Zagrepčane od 65 do 105! 

U popodnevnim satima svi zainteresirani mogu se uključiti u radionice suvremenog plesa, jazz-a, poppin’a i lockin’a ili se pak upustiti u plesno istraživanje kroz kontakt improvizaciju. Radionice vode iskusni i priznati plesni pedagozi i plesni umjetnici.

Točno u podne te ponovo u 20:00h tijekom večernjeg kolaž-programa, oni koji plešu baš svaki dan pokazat će Vam kako to oni čine: predstavom 300 prijatelja na Fejsu uz već tradicionalno čitanje poruke!

Zaplešite s nama 29. travnja u Ilici 10, te nastavite plesati u predvorju ZPC-a na službenom After Party-u povodom svjetskog dana plesa sa početkom u 21h. Dobro se pripremite jer će se održati nadmetanje u plesnim koracima, a najplesnije očekuju prikladne nagrade!