Jedanaesti Anarhistički sajam knjiga

10.4.2015. | 15-19h 11.4.2015. | 10-19h 12.4.2015. | 10-15h

11. Anarhistički sajam knjiga održat će od 10. do 12. travnja u Zagrebačkom plesnom centru, kao i prošle godine.

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu već jedanaest godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane za predstavljanje anarhističke/slobodarske literature i djelovanja što širem krugu ljudi. Sajam stvara mjesto susreta i otvara diskusije važne za sam pokret i društvo. Tijekom prvih deset godina sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu.

11 Anarhistički sajam knjiga bit će otvoren u petak, 10. travnja, u Zagrebačkom plesnom centru u 15 sati, a sajam će trajati do 19 sati, dok će predavanja i diskusije potrajati do 20:00 sati. U subotu sajam otvara vrata u 10 sati i traje do 19:00, a u nedjelju do 15 sati.
Na sajmu će ove godine sudjelovati gosti iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Austrije, Francuske, Njemačke, Grčke, Belgije i drugih zemalja, a teme diskusija i predavanja će se baviti školom i uopće problemom školstva, prigovorom savjesti i antimilitarizmom, situacijom u Francuskoj oko i nakon napada na satiričke novine, biti će predstavljeni različiti projekti, izdanja i incijative, a detaljan program će biti objavljen par tjedana prije samog sajma.

Sajam i sva predavanja/diskusije su besplatni te otvoreni za sudjelovanje.

Više informacija o sajmu i programu pogledajte na www.ask-zagreb.org