Dodjela 8. Godišnje nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske

5.12.2014. // 20:00h

Udruga plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH) krovna je strukovna organizacija na suvremenoj hrvatskoj plesnoj sceni. Trenutačno broji preko 170 članova iz cijele Hrvatske i taj se broj svakodnevno povećava. Radi poticanja plesne umjetnosti i afirmacije i popularizacije plesa u Republici Hrvatskoj Udruga plesnih umjetnika Hrvatske u 2007. uz pomoć Ministarstva kulture pokrenula je strukovnu nagradu pod nazivom „Godišnja nagrada Udruge plesnih umjetnika Hrvatske“.

Udruga će u 2014. dodijeliti dvije Nagrade, za razdoblje od 1.9. prethodne godine do 31.8. 2014.

Dodjeljuju se: Pojedinačna nagrada koju dobiva pojedinac i Kolektivna nagrada koju dobiva kolektiv.

Ove nagrade prepoznate su kao najviše strukovno priznanje za značajna umjetnička ostvarenja ili/i za poseban doprinos razvoju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj u protekloj godini/sezoni. Nagrade nemaju natjecateljski karakter već karakter priznanja od strane struke.

Za ovogodišnju Nagradu nominirana su značajna umjetnička ostvarenja i pojedinci te kolektivi za poseban doprinos razvoju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj, odnosno za događaj koji bitno doprinosi strukturnom razvoju plesne scene u Republici Hrvatskoj u protekloj sezoni.