Step Forward 2: poziv na prijave

MLADI STE PLESAČ?
ŽELJNI IZAZOVA I SVOJIH PET MINUTA SLAVE ?
ŽELJNI DA VAS SE PREPOZNA KAO TALENTIRANOG IZVOĐAČA S KOJIM SVI ŽELE RADITI?

Traže se muški i ženski plesači suvremenog plesa s najmanje 1 godinom profesionalnog plesačkog iskustva, ili netom diplomirana škola suvremenog plesa ili klasičnog baleta sa željom da se isproba u suvremenom plesnom izrazu. Potrebna je jaka tehnička osnovica u svim tehnikama suvremenog i modernog plesa, izražajnost i muzikalnost.

Ovo je audicija za drugi u nizu projekata u okviru programa KORAK DALJE - STEP FORWARD i to za novu produkciju za sezonu 2014-2015., s premijerom tijekom međunarodnog festivala 31. TJEDAN SUVREMENOG PLESA u Zagrebu (svibanj-lipanj, 2014).

Projekt je ujedno nastavak 3-godišnjeg pilot projekta KORAK DALJE - STEP FORWARD koji je namijenjen mladim plesačima koji su ili netom završili plesnu školu/akademiju ili imaju najmanje 1 godinu profesionalnog iskustva ili su samouki, a talentirani te nisu stariji od 23 godine.

Ovaj projekt, kojeg su 2013. pokrenuli Hrvatski institut za pokret i ples i Liberdance, prilika je za mlade plesače suvremenog plesa da rade s međunarodno afirmiranim pedagozima-koreografima te tako obogate svoje plesačko iskustvo. Projekt ujedno izlaže mlade plesače radu u profesionalnim uvjetima te im omogućuje da razvijaju svoju izvođačku svestranost kroz rad s koreografima raznih plesnih stilova u području suvremenog i modernog plesnog stila. Za nadolazeći će se projekt audicijom odabrat 5 do 7 plesača (2 kao stažisti).

Plesači moraju biti državljani Hrvatske. Uspješni kandidati moraju biti na dispoziciji za intenzivni raspored proba - iako će se probe nastojati uskladiti sa obavezama odabranih kandidata podrazumijeva se da kandidati mogu prisustvovati probama i tijekom dana (probe će se odvijati u periodu od 10:00 do 21:00h tijekom radnog tjedna i vikendom, trajat će do 4 h, uz dnevne treninge od 90 minuta).


• • • • •


TKO:

Matjaž Farič afirmirani, višestruko nagrađivani slovenski koreograf sa bogatim plesačkim i pedagoškim iskustvom pozvan je da postavi novu koreografiju za mlade plesače u okviru projekta KORAK DALJE - STEP FORWARD 2014.
Matjaž Farič je suradnik niza europskih plesnih organizacija kao i kazališta, umjetnički direktor i osnivač međunarodnog ljetnog festival Front@ i umjetnički direktor plesne organizacije Flota.
Diplomirao je na akademiji Palucca Schule u Dresdenu i na Akademiji za kazalište, radio film i televiziju u Ljubljani.
Uz bogatu lepezu vlastitih projekata i rada na slovenskoj sceni (postavljao je pokret u nekoliko opera i kazališnih predstava u Ljubljani, Mariboru, Celju, ali i u Zagrebu, i Antwerpenu), surađivao je sa značajnim ličnostima i umjetničkim organizacijama slovenske plesne scene (Vito Taufer, Eduard Miler, Matjaž Župančić, Crveni Piloti, Slovensko mladinsko gledališče); plesnu karijeru je u skupini Testworks (Amsterdam); a koreografirao je i za Diversions Dance Company (Cardiff) / za Compagnie Coline (Francuska), ali i za Studio za suvremeni ples (Zagreb).
Među brojnim priznanjima za koreografska ostvarenja su: Borštnikova nagrada (1991.), Nagrada Prešernovog sklada(1998); Zlata paličica (2003); nagrada Rencontres Choregraphique Seine Saint Denis za predstavu RAM; Nagrada grada Murska Sobota.
Stil mu je bogata varijacija utjecaja plesnog teatra, suvremenih plesnih tehnika te izvjesni modernizam koji traži alternativu klasičnom baletu u estetskom smislu ali beskompromisno u tehničkoj čistoći i izvođačkoj izvrsnosti.

Dodatne informacije o opusu ovog plesnog umjetnika zavidne karijere, beskompromisnog glasa i njegovom opusu: http://www.flota.si


• • • • •


KADA: 


Za sad su predviđene 3 predstave (datumi će biti utvrđeni po održanoj audiciji), a premijera je predviđena tijekom Tjedna suvremenog plesa.Razdoblje za samu kreaciju/produkciju rasporedjeno je na tri perioda:

Prvi period:
od 16. do 25. travnja:

nakon audicije odabrani plesači radit će s koreografom tijekom 10 dana. Svi odabrani plesači moraju biti na dispoziciji za rad s koreografom tijekom ovog razdoblja.

Drugi period:
probe će se odvijati 3x tjedno tijekom travnja i svibnja sve do sredine svibnja te će se raditi s asistentom uz redovne treninge, a predviđene su i 2 zatvorene izvedbe. Točan termin rada utvrdit će se u dogovoru s odabranim plesačima, ali se pretpostavlja da će barem dvije probe tjedno biti za vrijeme tjedna te jedna proba preko vikenda.

Treći period:
Od 22. svibnja do premijere na Tjednu suvremenog plesa plesači će raditi s koreografom.

Ovaj je projekt edukativno/kreativnog profila i namijenjen je profesionalnom razvoju mladih plesača suvremenog plesa. Ugovor koji će se potpisivati s izvođačima reflektirat će profil programa.

Radni jezik projekta, u vrijeme kada se radi s koreografom, je hrvatski jezik.

• • • • •

DATUMI, VREMENA I MJESTA ODRŽAVANJA AUDICIJA Zagreb, Hrvatska
Zagrebački plesni centar, Ilica 10

11., 12. i 13. travnja 2014.
(točno vrijeme audicije biti će naknadno javljeno)
Molimo sve zainteresirane da profesionalnu biografiju, uz motivacijsko pismo upute e-mailom na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijave za audiciju primamo do zaključno 31. ožujka u 15:00h.
Kandidati moraju biti državljani Hrvatske.
Prijave trebaju sadržavati profesionalni CV, fotografiju te kratko motivacijsko pismo na hrvatskom (poželjno i na engleskom) jeziku.

embed video plugin powered by Union Development