Javni prikaz istraživačkih procesa unutar SPAZIO EU projekta

U subotu 22. veljače s početkom u 12:00 h u Zagrebačkom će se plesnom centru (Ilica 10) održati javni prikaz istraživačkih procesa unutar SPAZIO EU projekta. Prezentiramo ovoga puta drugi dio projekta koji se odvija ovih dana u Zagrebačkom plesnom centru, ovoga puta pod vodstvom koreografkinje Andreje Božić i video umjetnice Julije Willms.

SPAZIO projekt okuplja mlade europske koreografe kojima se kroz seriju rezidencija u Nizozemskoj, Italiji, Poljskoj i Hrvatskoj omogućuje profesionalni razvoj kroz istraživačko-kreativne procese i rad sa međunarodno afirmiranim stručnjacima i umjetnicima koji djeluju u različitim umjetničkim, ali i drugim disciplinama.

Andrea Božić je koreografkinja hrvatskog podrijetla koja danas živi u Amsterdamu, Nizozemska gjde ostvaruje zavidnu međunarodnu karijeru. U Nizozemskoj je 1999. godine diplomirala suvremeni ples na School for New Dance Development, a potom 2004. pri Dance Unlimited (danas Amsterdam Masters of Choreography). Bavi se interdisciplinarnim radom, a od 2005. godine surađuje s video umjetnicom Juliom Willms i skladateljem Robertom Pravdom. Od 2013 zajedno pokreću TILT produkcijsko-kreativni okvir za poticanje suradnji među različitim disciplinama.

EU projekt SPAZIO je rezultat rada inicijative međunarodno priznatog koreografskog dvojca Emia Greca i Pietera C. Scholtena, u okviru ICK Akademije. Projekt se realizira kroz partnerstvo četiriju europskih umjetničkih organizacija: CSC Dance House, Bassano del Grappa (IT), ICK, Amsterdam (NL), Hrvatski institut za pokret i ples, Zagreb (HR), Art Stations Foundation, Poznan (PL).

Pozivaju se umjetnici i publika, kao i svi zainteresirani za procese kreativnog djelovanja, ali i zainteresirani za međunarodne suradnje, da nas posjete ovim povodom. Veselimo se Vašem dolasku. Ulaz je besplatan.

Napomena: ovo nije prezentacija produkcije već uvid u metodologije rada kao i mogućnost upoznavanja mladih umjetnika kao i susret sa njihovim mentorima u ovom procesu i na ovom putovanju: Andreje Božić i Julije Willms.

Više informacija o samom projektu: http://www.danceincroatia.com/projekti/spazio.