Postprodukcijski coaching / k.o. kombinirane operacije: koreografska community platforma / Bruno Isaković

5.12.2013. | 20:00h | sivi studio

Cilj Bruninog Coachinga je prenjeti metodu koja pokreće tijelo u stvaranju predstave Nečastivih, koja je premijerno izvedena na festivalu Perforacije. Putem prezentacije koja će nas pripremiti za radionicu, sudionici PC-a mogu iskustveno testirati metodu, kako bi se ona pomnije ispitala te obogatila novim inputom, tj. sa iskustvenom percepcijom drugacijih tijela.

Ideja za Necastive rađa se iz zamišljenih okvira koje je postavio prethodni Isakovićev rad Zaziv. Uzimajući u obzir ekstremne prisutnosti koje se javljaju u Zazivu, Nečastive istražuju transformacije tjelesnosti oslobođene vlastitog značenja i nude novo zrcalo.
Atmosfera ritualnog, stvorena između gledatelja i izvođača služit će kao pokretač transformacije, onog vidljivog provoda imaginarnog kroz promjenjivu fizičku prisutnost predanog tijela.

Arhiviranje umjetničkih koncepata i ideja razvija prakse reciklirane umjetničke povijesti. Ponekad u razvojnim procesima početni sadržaji bilježe svoje ekvivalente na drugim mjestima, tamo gdje nehotice greškom ili na svu sreću odabiremo slike novih predstava za koje smatramo da bi trebale ili ne bi trebale zrcaliti liniju konzistentnih umjetničkih htjenja. Razvojni procesi rada na umjetničkim projektima usložnjavaju se odabirom višestrukih sadržaja koje nastojimo asimilirati u finalne verzije obračanja javnosti. Tragovi nedorečenih scena koje skrivamo ispod predstavljačkih ne bilježimo kao moduse kojima bi htjeli afirmirati publiku, no možda će ih netko prepoznati i zatražiti pravo na njih?
 
Često svjedočimo trenucima kada publike nema.  Tko je zabilježio nas rad, s kime smo razgovarali?  Mogu li naši projekti iskomunicirati procese kroz koje prolaze, možemo li s gledateljem razgovarati o tragovima koje ne propustamo kao relevantne. Serija prezentacija 'Postprodukcijskih coachinga' uzimaju kao okvir završene radove nezavisnih plesnih i kazališnih  autora, nastale u proteklom razdoblju. Postavljajući ih u situaciju ponovnog razgovora o njima te kroz živi coaching s publikom, radne sesije realiziraju se kao dinamičan feedback publike i autora, mjesto gdje svi izgubljeni procesi predstava postaju vidljivi kao jedina moguća točka susreta s publikom.


 

autor, koncept: Željka Sančanin
dizajn:
Martina Granić
oblikovanje prostora:
Martina Granić
moderiranje, arhiva, kuriranje:
Željka Sančanin
produkcija:
kombinirane operacije za 2013.
podržano od strane:
Ministarstvo kulture
u suradnji s : kombinirane operacije, Petra Zanki, Martina Nevistić, BADco, Sonja Pregrad & Willy Prager, Bruno Isaković