Dan otvorenih vrata Zagrebačkog plesnog centra

Subota 7. rujna 2013., Zagrebački plesni centar, Ilica 10

Povodom početka nove sezone Zagrebačkog plesnog centra Hrvatski institut za pokret i ples organizira Dan otvorenih vrata u subotu 7. rujna.
Ovog dana građani Zagreba moći će uživati u brojnim plesnim događanjima što je ujedno i trenutak da svatko za sebe otkrije svoj ples!Raspored događanjaBesplatne prezentacije i radionice plesnih tečajeva:


Tečaj Vrijeme Prostor Voditelj/ica
Plesna igraonica 10:00-11:00 SIVI STUDIO Martina Radošević
Kondicijski plesni trening 11:00-11:45 BIJELI STUDIO Zrinka Lukčec
Akrobatika 11:15-12:00 SIVI STUDIO Nikola Orešković
Kreativni ples 12:00-12:45 BIJELI STUDIO Zrinka Šimičić Mihanović
Predavanje na temu "Uvod u kondicijski trening" 12:00 GALERIJA Marko Drčić
Feldenkrais metoda 12:15-13:00 SIVI STUDIO Irma Omerzo
Klasični balet 13:00-13:45 BIJELI STUDIO Iva Višak
Combo dance & jazz dance 13:15-14:00 SIVI STUDIO Aleksandra Mišić
Početni suvremeni ples 14:15-15:00 SIVI STUDIO Iva Višak
Kontakt improvizacija 15:00-15:45 BIJELI STUDIO Martina Rožić
Plesna kinetika 16:00-17:30 CRNI STUDIO Sven Copony
Predstave:

Predstava Vrijeme Izvođač/autor  
Das Gartenspiel 18:00 Maja Marjančić slobodan ulaz!
Hoogerman 20:00 Mario G. Saez Angeles/ Erre que erre dance (Španjolska)  


Das Gartenspiel

koreografija: Maja Marjančić

U prostoru izvedbe igra se odvija između Bachove glazbe, 'vegetabila' i dva mlada ženska tijela. Suprotstavljanju Bachove kantate Es ist nichts Gesundes an meinem Leibe (Ništa nije zdravo u mom tijelu), kao nastavku srednjovjekovne misli o ništavnosti materije i uzvišenosti duha, dvama mladim tijelima koji su u početku emanacije tjelesnog bitka, superpozicionira se pojavnost biljaka kao mjesto pomirenja slično onom Rajskog vrta. Sveukupna pojavnost tih triju segmenata događa se u rastezljivoj vremenskoj prisutnosti, u hodu, gesti i toku oblika, kreirajući niz slika svakodnevnih tjelesnih radnji i stanja.

Opširnije o predstavi Das Gartenspiel
Hoogerman

Solo Maria G. Sáeza za plesnu skupinu Erre que erre
koreografija: Mario G. Saez Angeles
produkcija: Erre que erre dance (Španjolska)

"Ja sam ja i moja proturječja. Sivo nije na pola puta između bijelog i crnog. Tražeći ravnotežu na kraju mogu zaključiti ... da ja ne mogu biti prepušten sam sebi."

HOOGERMAN je djelo inspirirano radom digitalnog umjetnika Hana Hoogerbruggea koje utjelovljuje digitalnu animaciju te ju adaptira jeziku izvedbe. Dok Hoogerbrugge teži digitalizaciji čovjeka s njegovim opsesijama, tjeskobama i strahovima, Hoogerman teži ponovnom pretvaranju virtualnog svijeta u nešto organsko, tjelesno.

Ovo djelo propituje način na koji naši virtualni avatari reflektiraju našu bit. Od estetike inspirirane Hoogerbruggeom i prilagođene jeziku Erre que erre gradi surov emocionalni govor te odvlači gledatelja da identificira i uđe u svijet izvan pravila logike: kaotičan svijet naše opsesije koji se tiče individualnog i kolektivnog nesvjesnog.

Opširnije o predstavi Hoogerman...

Gostovanje predstave Hoogerman u Hrvatskoj potpomognuto je od strane španjolske ambasade. Gostovanja u Splitu i Zagrebu rezultat su suradnje unutar projekta Croatian Dance Network.