Radionica je besplatna!
Prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
do 15.1.2016. u 13:00h
25-29.1.2016. Showcase: 29.1.2016. | 20:00 h

 

Glazbena radionica koncipirana je kao glazbeni laboratorij kroz koji će se istraživati različite strukture i boje zvuka kroz slobodnu improvizaciju, a s obzirom na okupljene sudionike i instrumente koje sviraju. Voditelji glazbene radionice su Borko Rupena i Marin Živković.

Improvizacije s radionice će se koristiti za kompoziciju koja će biti glazbena podloga predstave koja je krajnji produkt dvogodišnjeg EU projekta Mixdoor. Improvizacije nastale u sklopu radionice možete poslušati uživo 29.01.2015. u 20:00 sati u Zagrebačkom plesnom centru i pritom sudjelovati u glazbeno - plesnom Impro Jamu.

Radionica će okupiti glazbenike iz Poljske, Grčke, Mađarske i Hrvatske, a ovim putem pozivamo sve glazbenike različitih stilova, a koji su upoznati ili imaju prethodnog iskustva s improvizacijom, da se pridruže radionici i podrže ovaj projekt.

Glazbeno obrazovanje nije nužno za sudjelovanje na radionici no poželjno je iskustvo improvizacije.Glazbena radionica je besplatna za sve zainteresirane glazbenike.

Impro jamu se mogu priključiti svi plesači koji vole improvizirati bez obzira na prethodno plesno predznanje. Voditelji su Ana Kreitmeyer, članica izvedbenog kolektiva BADco. i Anis Habibović, član hip hop crewa Guardian Owl Crew i  Family Cardio Crew. 

Kao zahvalu za sudjelovanje plesači će dobiti besplatne drop in-ove za edukativne programe u Zagrebačkom plesnom centru po vlastitom izboru. 

Prijave za plesnu radionicu molimo poslati na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do ponedjeljka 25.01.2016. u 13:00h.

Web stranica projekta: www.mixdoor.org // Facebook


Projekt Nove forme Mixdoor praksi izvedbenih umjetnosti kombinirana su interkulturalna inicijativa, suradnja umjetničkih formi, umjetnika i europskih zemalja. Četiri elementa projekta su: žongliranje i suvremeni cirkus, vertikalni ples, 3D mapping te mobilna sučelje na bazi GPS-a u području kulturnog sektora. Srž projekta čini izvedbena struktura sastavljena od triju pozornica, s jednom vanjskom i jednom unutarnjom izvedbom, a koje su povezane malim, site-specific događanjima na putu prema kazalištu. Cilj projekta je unaprijediti forme suvremene umjetnosti, privući ljude sa svih strana svijeta koji se bave raznim vrstama umjetnosti i potaknuti njihovu suradnju. EU projekt Mixdoor je podržan od strane EU fonda Creative Europe

Partneri: Hungarian Juggling Assocciation (HU), Motus Terrae (GR), Torunska Agenda Kulturalna (PL), CIE 9.81 (FR) i Hrvatski institut za pokret i ples (HR).


EU projekt Mixdoor je podržan od strane EU fonda Creative Europe.
Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.