Kotizacija:
180kn - redovna cijena za jedan dan
150kn - cijena za jedan dan za HIPP članove, nezaposlene uz potvrdu HZZ-a i studente uz index

Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

21.5.2016. | 11:00-15:00 h
Voditeljica: Zrinka Šimičić Mihanović

Kroz pokret, dodir, vizualizaciju i anatomske prikaze produbljivat ćemo znanje o pojedinim tjelesnim sustavima (koštanom, mišićnom, sustavu organa, tekućina i dr.) s ciljem dubljeg uranjanja u iskustvo vlastitog tijela, njegovog funkcionalnijeg pokretanja i oslobađanja kreativnog potencijala koji ono nosi.

Nakon sto smo na prvoj radionici radili na osvještavanju koštano-mišićne strukture, na sljedećoj ćemo se radionici baviti organima - mekom podrškom kojom oni potpomažu vanjsku strukturu te specifičnim kvalitetama pokretanja iz organa.

Iako se sadržajem radionice međusobno nadopunjuju, svaka od njih osmišljena je i kao cjelina za sebe te prisustvovanje prethodnim radionicama nije uvijet za sudjelovanje.

Body-Mind Centering® je somatska tehnika koju je razvila Bonnie Bainbridge Cohen. Riječ je o integrativnom pristupu tijelu i pokretu koji, kroz iskustveno proučavanje anatomskih, fizioloških, psihofizičkih i razvojnih principa, koristeći pokret, dodir, glas i svijesnost, otvara put većoj prisutnosti te lakoći kretanja.

Radionice su otvorene za sve zainteresirane, bez obzira na dosadašnje znanje i iskustvo. Vodi ih Zrinka Šimičić Mihanović, plesačica suvremenog plesa (izvođačica, autorica, jedna od organizatorica festivala improvizacije Improspekcije i plesna pedagoginja).Na Školi za Body-Mind Centering® Zrinka je diplomirala smjer IDME (Infant Developmental Movemet Education - Razvojni pokret kod djece) i SME (Somatic Movement Education ). Završila je dvije godine edukacije iz psihoterapije kroz pokret i ples u Zagrebu. Diplomirala je povijest umjetnosti i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Suosnivačica je umjetničke organizacije Multimedijala koliba.