Kotizacija za dva dana:
175 kn puna cijena
150 kn za članove HIPP-a

Kotizacija za jedan dan:
100 kn puna cijena
80 kn za članove HIPP-a
6-7.2.2016. | 15:00 - 17:00 h

Voditelji: Jakov Labrović i Antonia Kuzmanić (ROOM100)
OBAVIJEST:
Sva mjesta na radionici su popunjena!

Radionica osnova kontorcionizma (umijeća popularno nazvanog ljudi od gume) i akrobatike namijenjena je svima koji kroz intenzivnu vikend radionicu žele povećati svoju fleksibilnost i snagu istovremeno se upoznajući s osnovama akrobatike – parterne i u paru.

Postupno i pažljivo nadograđujući vježbe istezanja i savijanja tijela (tzv. backending, frontbending, oversplits) te održavanja ravnoteže (stojevi na glavi, stojevi na laktovima, stojevi na rukama, jednostavne piramide u dvije i tri osobe), voditelji će omogućiti da svatko u svojem tempo istraži mogućnosti vlastita tijela te se zaljubi u tehnike koje su umjetnici i sami otkrili u ranoj mladosti.

Radionica je namijenjena i početnicima i onima koji imaju iskustva s ovakvim oblikom tjelesnog rada kroz rekreativno bavljenje suvremenim cirkusom, plesom, gimnastikom… Donja granica za sudjelovanje je 12 godina, a gornje nema.

Radionicu vode Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović, izvedbeni duo specijaliziran za neobičnu mješavinu cirkuskih i plesnih tehnika izgrađenih na bazi gimnastike i joge. U svome radu prije svega istražuju mogućnosti handstandova (stojeva na rukama) na podu ili na stickovima, dislokacija i kontorcionizma, ali i breakdancea te butoha, japanskog tradicionalnog plesa inspiriranog europskim ekspresionističkim pokretom.

Ovaj mladi tandem splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 već je postigao značajne uspjehe na međunarodnoj sceni, osvojivši nagradu najperspektivnijeg europskog cirkuskog kolektiva 2010. godine (Jeunes Talents Cirque Europe 2010) te nastupivši na nizu lokacija u SAD-u, Austriji, Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Nizozemskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švicarskoj i Hrvatskoj.

facebook.com/ROOM100SOBA100