Cijene:
7 dana (4 sata dnevno): 580kn
Pojedinačni sat: 110kn

Prijave:
Plesni studio Liberdance, Jurišićeva 7
Tel: 01/4813-655 (10-12/17-19 h)
Mob: 098/164-77-60
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

4-10.1.2016. | 10:00-14:00 h | crni studio

PLESNA RADIONICA održati će se kroz tri faze istraživanja:

I dio: u trajanju od dva dana ima za cilj stvaranje fundusa koreografskog materijala nastalog iz slobodne zone plesne improvizacije prateći i osvještavajući razliku između materijala nastalog uz i bez glazbenog podražaja.

II dio: u trajanju od dva dana baviti će se "dramskim momentom" ili konfliktom u odnosu dviju osobnosti i dva tijela a koji ima za cilj proizaći iz zadane koreografske forme ili sekvence i slobodne, kontakt, improvizacije, u zadanom vremenskom okviru i na zadanu glazbu.

III dio: bavit će se duhovitošću, groteskom, smijehom i izazivanjem osmijeha kako kod izvođača, tako i kod gledatelja, odnosno interpretacijom i oživljavanjem takvih karaktera na temelju zadanog mini-dramskog predloška. Zadnji dan radionice zamišljen je kao svojevrsna prezentacija potencijala stvorenog materijala i potencijala samih polaznika u smislu primjenjivosti na mogući budući autorski projekt voditelja radionice.

AUDICIJA
Ova radionica, osim što predstavlja edukativnu cjelinu za sve one koji se žele upoznati sa radom Staše Zurovca, istovremneo će poslužiti i kao osnova za audiciju za projekt koji će se raditi u proljeće 2016.g a čija se premijera planira na 33. Tjednu suvremenog plesa u Zagrebu.

Plesna predstava pod nazivom "Satovi plesa za starije i napredne" inspirirana je istoimenim romanom češkog pisca Bogumila Hrabala. Sadržaj romana je zapravo monolog vremešnog gospodina, vrsta duhovite životne ipovijesti, upućene šestoro mladih dama koje se sunčaju. Čitav roman od 120 strana izgovorene su u jednoj jedinoj rečenici.

Tako je i predstava zamišljena u izvedbi šestoro ženskih osoba koje će davati interpretativne odgovore na ovaj duhoviti predložak, pun upečatljivih prizora iz svakodnevnog života kao i na glazbeno-tekstualni predložak posebno komponiran za ovu predtstavu. Koreograf, dramaturg i redatelj predtave je Staša Zurovac, a glazbu potpisuje poznati makedonski kompozitor Marjan Nećak. Predstava će biti rađena u koprodukciji Liberdance-a, HIPP-a i Zagrebačkog plesnog centra te premijerno izvedena na 33. Tjednu suvremenog plesa.

Ovu suradnju s jednim od najtalentiranijih hrvatskih koreografa današnjice, čiji je rad prepoznat u institucijalnom okviru o ovoga puta sa plesačima nezavisne plesne scene smatramo izuzetno zanimljivim, inspirativnom umjetničkim izazovnom kako za autore tako i za izvođače. Ova sedmodnevna plesna radionica je bitna odskočna daska kako bi se potencijalni budući suradnici upoznali i prepoznali te kroz ovako strukturirani format ostvarili temelj za buduću uspješnu suradnju.

STAŠA ZUROVAC diplomirao je na Školi za klasični balet u Zagrebu, usavršavao u Sankt Petersburgu na Akademiji Vaghanova. Bivši prvak baleta HNK-a u Zagrebu. Koreograf, redatelj, dramaturg i scenograf. Autor niza originalnih cjelovečernjih baleta i dramskih predstava. Dobitnik mnogih nagrada. Bivši ravnatelj baleta HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Kao plesač gostovao je u plesnoj kompaniji Compania Portoguesa de Bailado Contemporaneo. Osim što je koreograf on je i redatelj, a često i oblikovatelj svjetla, scenograf i dramaturg, a balete je postavljao u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Beogradu, Novom Sadu, Llubljani, Mariboru i Lisabonu. Svojim prvim cjelovečernjim baletom “Cirkus primitif balet” (HNK, Zg, 2013), najavio novo plesno doba i duh hrvatskog baleta, a kasnijim projektima potvrdio je status koreografakoji u svojim djelima interpretira duh postranzicijskog i postmodernog vremena. Radi balete inspirirane velikim literarnim predlošcima u kojima se bavi “ozbiljnim temama ljudskog postojanja: “Volite li Brahmsa”, “Pjesme nad pjesmama”, “Dance Macabre”, “Ko to tamo peva”. Radio je režiju drame Dubrovačka trilogija u sklopu 66. Dubrovačkih ljetnih igara.