Kotizacija:

Dva dana:
180,00 kn
- redovna cijena
150,00 kn - za članove HIPP-a

Jedan dan:
100,00 kn
- redovna cijena
90,00 kn - za članove HIPP-a

Prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

28-29.11.2015. | 14:00 - 16:00 h9-10.1.2016. | 12:00-14:00 h

Intenzivna radionica baleta će biti bazirana na suvremenom pristupu baletu s naglaskom na fluidnost no radeći pokret do krajnog dosega vlastitih mogućnosti. Raditi ćemo na naglašavanju različitih skupina mišića i osvještavanju važnosti kostura u klasičnom treningu. Muzikalnost i uživanje na klasu je također bitno. To je plesni klas na kojem se PLEŠE!

André Mesquita je završio Akademiju suvremenog plesa u Portugalu i nastavio raditi u Nacionalnoj baletnoj kompaniji Portugala. Plesao je u CeDeCe i plesnoj kompaniji Companhia Portuguesa de Bailado Contemporâneo pod umjetničkim vodstvom Vasca Wellenkampa.

Utemljitelj je kreativne platforme TOK’ART koja djeluje kao neprofitna organizacija. Umjetničko vodstvo TOK’ART-a dijeli s Teresom Alves da Silva te surađuje kao asistent koreografima na projektima.

S baletanima iz Danske oformio je A Kind Of for the Cross Connection Ballet Company.

2009 dobio je 3. nagradu za koreografiju na 13. internacionalnom festivalu Solo-Tanz-Theater u Njemačkoj za solo "Lake". Isti tjedan pobjedio je na natjcanju UNCONTAINABLE 2 održanom u Royal Ballet of Flanders pod vodstvom Kathryn Bennett s koreografijom "Echoes from Elsewhere". 

Koreografira diljem svijeta, a među najnovije naslove spadaju "Vertical", "MILK", “Cidade Incerta”, “Another Good Story”, ”Hands/Head”, "(.)dot" i “You Never Know How Things Are Going To Come Together”.

U Hrvatskoj radi na novom solu s Mašom Kolar radnog naslova "Alien" koji će svoju premijeru imati u siječnju 2016.