Kotizacija:

Za 4 dana:

150 kn - redovna cijena
100 kn - za članove HIPP-a

Za 1 dan:
60 kn - redovna cijena
40 kn - za članove HIPP-a

Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

10-13.11.2015. | 10-12 h

Satovi koje vodi Robert Clark su spoj tehničkih vještina i zaigranosti, fluidno prolazeći kroz područje zadatih vježbi i improvizacije. Satovi tipično započinju sa vježbama koje osvještavaju tijelo i pridonose većoj artikulaciji pokreta, te se nastavlja nadgradnja kroz prostor uz jačanje intenziteta u vrstama kretanja a što uključuje i partnerske kombinatorike.

Robert Clark započeo je plesni trening kroz Laban Centar, a potom diplomirao na London Contemporay Dance School. Nastupao je kao plesač sa brojnim plesnim skupinama, te često predaje u plesnim školama i drži profesionalne treninge u Poljskoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Grčkoj, Švedskoj i Engleskoj.

Brojne plesne organizacije diljem Europe podržavaju njegov koreografski rad: Greenwhich Dance, Arts Council England, Dance 4, Dance UK, Trinity Laban, a radove su mu prezentirani u okviru festivala u Londonu, Berlinu, Veneciji, Budimpešti, Zagrebu, Salzburgu, Mulhouse, Oberwart,Ravenni, Nottingham, Bouxwiller, Bassano. Nedavne narudže novih radovia ukjlučuje Nottingham Festival, Bodhi project (SEAD), Edge, London Contemporary Dance School, University of Bedfordshire, diplomska grupa Dance 4, te EU projekt Beyond Front@2013/15.
Trenutno radi na novom djelu “The Night Garden”.

"Nastojim stvoriti radove koji iskreno progovore o lažima kojima se bave. Vjerujem u moć kazališnih vještina utoliko što ih smatram korisnim komunikacijskim alatkama da se progovori o temama od koji bi ljudi inače zazirali, ili ih ne bi tako lako prihvatili u nekim drugim oblicima. Svako djelo rezultira iz osnovne teme, uključujući pokret, svjetlo, tekst, kostimi itd a ja nastojim da unaprijed ne odredim formu ili estetiku osim u odnosu na neizbježno moj utjecaj na djelo. Suradnja, autorstvo i odnos prema vlasništvu ključna su područja istraživanja kojima se bavim zajedno sa ekipom sa kojom radim na bilo kojem od svojih radova.”