Serija radionica na temu komunikacija, medija i marketinga za rezidente Zagrebačkog plesnog centra, otvorene i svim zainteresiranim plesnim umjetnicima, studentima plesa i producentima u plesu. Cilj je programa ponuditi praktične alate za stratešku i kreativnu komunikaciju, koji posebice nezavisnim plesnim umjetnicima mogu pomoći u uspješnijoj vidljivosti njihovog umjetničkog rada.

Nadolazeće radionice:

Kako napraviti strateški plan odnosa s javnostima
12. ožujka 2016. od 10 do 13 sati u Zagrebačkom plesnom centru
Voditeljica: Manuela Šola, general manager, Abrakadabra integrirane komunikacije

Zainteresirani se mogu prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prošle radionice:

Prezentacijske vještine u praksi: kako uspješno komunicirati vlastite projekte
21. studenog 2015.
od 10 do 13 sati u Zagrebačkom plesnom centru
Voditeljica: Anita Klapan, senior konzultant, Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri

Odnosi s medijima
16. siječnja 2016.
od 10 do 13 sati u Zagrebačkom plesnom centru
Voditeljica: Amela Pašalić, senior PR konzultant, agencija 404

Pokrenite publiku: Kvalitetan sadržaj i društvene mreže
27. veljače 2016. od 10 do 13 sati u Zagrebačkom plesnom centru
Voditelj: Srđan Laterza, senior copywriter i content manager, Brlog/Bruketa&Žinić OM


Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.
Moguće je sudjelovati i u pojedinačnim radionicama.

Program je ostvaren u suradnji Zagrebačkog plesnog centra (ZPC) s plesnom umjetnicom Martinom Nevistić te plesnom publicistkinjom i savjetnicom za odnose s javnošću Jelenom Mihelčić (Bruketa & Žinić OM). Dio je šireg projekta kojime ZPC nastoji potaknuti dinamičniju komunikaciju unutar naše plesne zajednice, u ovom slučaju konkretno ponuditi umjetnicima znanja i alate iz područja strateškog komuniciranja.Detaljnije o radionicama i njihovim voditeljima

Prezentacijske vještine u praksi: kako uspješno komunicirati vlastite projekte

Publika obraća pažnju sve dok vi znate što želite.» Prezentacijske vještine u kombinaciji s umješnom i konstruktivnom komunikacijom predstavljaju set vještina potrebnih za učinkovite prezentacije različitim publikama. Te su vještine danas potrebne u gotovo svakom području budući da prezentiranje – komuniciranje informacija na jasan, privlačan i učinkovit način, predstavlja ključ kako bi vaša poruka postigla cilj. Poznato je kako dobra prezentacija može «prodati» najlošiju ideju, dok loša prezentacija može unišiti i onu najbolju. Set prezentacijskih vještina pokriva različita područja poput strukture prezentacije, dizajna slajdova, pripreme za prezentaciju, tona glasa i govora tijela.

Ova je radionica namijenjena svima koji postaju svjesni važnosti komunikacije o vlastitome radu i njegovog prezentiranja javnosti, osobito ako to vide kao dodatni alat koji im može pomoći u profesionalnom napredovanju. Glavni je cilj radionice da sudionici postanu osvješteni o vlastitom komunikacijskom stilu i prošire znanje o prezentacijskim vještinama. Radionica ima dva dijela od kojih je prvi teorijski, a drugi praktičan. Polaznici će pripremiti i izvesti kratku prezentaciju vlastitog projekta/ideje/rada i dobiti povratni komentar.

Anita Klapan diplomirala je psihologiju i magistrirala na području integriranih marketinških komunikacija pri Sveučilištu u Zagrebu. Također se educirala na području kognitivno-bihevioralne terapije i transakcijske analize. Tijekom proteklih desetak godina profesionalno je iskustvo na području komunikacija stekla radeći za razne nevladine organizacije i javnu službu, poput Hrabrog telefona, Autonomnu žensku kuću, te u PR agenciji. Kao savjetnica za odnose s javnošću radila je s velikim brojem klijenata iz korporativnog sektora, te sudjelovala u brojim projektima nevladinih organizacija, udruga te vladinih i drugih institucija, uključujući projekte Svjetske banke i Europske komisije. Trenutno radi u Komunikacijskom uredu Colić, Laco i partneri te je aktivna u području komunikacija u umjetnosti.

Odnosi s medijima

Odnosi s medijima jedan su dio popularno zvanog PR-a ili odnosa s javnošću. Mediji su ključna javnost koja nam omogućuje prenošenje informacija široj populaciji, no bitno je prepoznati sve javnosti važne određenoj organizaciji ili plesnom umjetniku te uspostaviti odgovarajuću komunikaciju sa svima. Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela kroz koje će polaznici dobiti uvid što su odnosi s medijima te naučiti kako se preporuča pripremiti materijale za medije.

Amela Pašalić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer marketing te završila magisterij iz menadžmenta u kulturi na sveučilištu Universitat Internacional de Catalunya u Barceloni. Završila je i Školu suvremenog plesa Ane Maletić. Radi u 404 agenciji kao senior PR konzultant te je vanjski suradnik Zagrebačkog plesnog centra kao voditeljica odnosa s medijima i protokola Tjedna suvremenog plesa i kroz EU projekt Unlimited Access. Također je suosnivačica i producentica IMRC-a (Integriranog kolektiva za istraživanje pokreta).


Kako napraviti strateški plan odnosa s javnostima

Manuela Šola vlasnica je i direktorica jedne od najuspješnijih regionalnih PR agencija Abrakadabra integrirane komunikacije te suvlasnica i direktorica specijalizirane tvrtke Ping Pong za dvosmjerne komunikacije. Prije četiri godine Hrvatsko udruženje menadžera CROMA nagradilo je Manuelu priznanjem Anton Nino Cerin za najboljeg mladog menadžera, a 2010. godine izabrana je za Ambasadoricu ženskog poduzetništva pri projektu European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors.

Pokrenite publiku: Kvalitetan sadržaj i društvene mreže

Društvene mreže su pozornica na kojoj su reflektori upaljeni 24/7. Saznajte kako iskoristiti njihov potencijal i kvalitenim sadržajem koji odražava vašu umjetničku osobnost doprijeti do nove publike. Saznajte kako privući, educirati, zadviti, zabaviti i zaintrigirati publiku na društvenim mrežama.

Srđan Laterza je senior copywriter & content manager u digitalnoj agenciji Brlog, članici grupe Bruketa&Žinić OM, jedne od najboljih neovisnih marketinških agencija na svijetu prema britanskom časopisu Campaign (2014.). S Brlogovim timom osvojio je nagradu za najbolju digitalnu kampanju godine MIXX Best in show 2014., brončani Effie 2015. za marketinšku učinkovitost, i nagradu za najbolji digitalnu turističku promociju na festivalu Tourisme & Stratégie 2015. u Parizu. Kreira digitalne proizvode i kampanje za vodeće hrvatske brendove. Kao novinar u kulturi surađivao je s portalima teatar.hr, booksa.hr i kulturpunkt.hr. Sudjelovao je na međunarodnoj radionici kazališne kritike Criticize this! te novinarskim rezidencijama vezanima uz izvedbene umjetnosti - Unpack the Arts (Copenhagen) i Ruhrtriennale (Essen, Wuppertal). Pohađao je prestižnu radionicu krosmedijskog pripovijedanja The Pixel Lab u Bruxellesu i Sarajevo Talent Campus u sklopu Sarajevo Film Festivala. Twitter: @laquarta