2.5.2015. | 11-14h


Radionica će se bazirati na prolasku kroz koreografski i tjelesni pristup radu na predstavi JATO UTILE koja je bila izvedena u svibnju 2014. u Zagrebačkom plesnom centru.

Istraživat ćemo i tražiti “radni pokret” i gradnju samoodrživog sistema među sudionicima radionice. “Rad” podrazumijeva neprestano međusobno slušanje unutar grupe i izgradnju zajedničkog teritorija kreirajući imaginarij vlastitih fantazija.

Radit će se s letvama iz predstave u dvorani Zagrebačkog plesnog centra.
Za sudjelovanje je potrebna udobna odjeća i obuća. Radionica je namijenjena svima starijima od 14 godina

O PROJEKTU EKS BAUHAUS 2014/2015
U susret izložbi BAUHAUS - UMREŽAVANJE IDEJA I PRAKSE u sklopu projekta BAUNET u produkciji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu u trajanju od 9.5. do 26.7.2015. kao autorski tim od šest umjetnika - Nino Bokan, Dora Đurkesac, Martina Granić, Karla Paliska, Vesna Rohaček, Irena Tomašić - s područja performansa, likovne umjetnosti, povijesti umjetnosti i dizajna, pronalazimo inspiraciju za istraživanje nastavnog sistema škole Bauhaus kojeg prevodimo i sagledavamo iz današnje pozicije umjetnika, studenata, institucionalne podrške i tržišta.

Serijom performansa, instalacija i radionica otvaramo dijalog; na koji način neka od načela primijeniti u sustave kojima smo okruženi danas te što bi doprinos njihove ideje i principa u navedenim zajednicama proizveo.

Radovi koji će nastati tijekom 2014.—2015. godine kao dio navedenog istraživanja bit će izvedeni/ili izloženi u sklopu navedene izložbe.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/1581722965429563/