11. 4. 2015. | 12-13h

INVISIBLE TIME

Djelo u nastajanju u koprodukciji Hrvatskog instituta za pokret i ples s Muzičkim biennaleom.

Feedback metodu razvili su profesori i studenti pri DasArts akademiji izvedbenih umjetnosti u Amsterdamu kao jedan od alata u procesu rada na predstavi. Metoda je osmišljena kako bi umjetnicima tijekom rada na predstavi omogućila dobivanje produktivnih povratnih informacija od kolega.

Susreti s publikom uz feedback metodu zapravo su strukturirani, kontrolirani i moderirani razgovori s manjom grupom najčešće odabranih gledatelja, predstavnika različitih ciljanih skupina, pozvanom da prisustvuje jednoj probi.

Serija Susreta s publikom uz feedback metodu u Zagrebačkom plesnom centru namijenjena je svima umjetnicima u rezidenciji te ostalim zainteresiranim umjetnicima s kojima ZPC surađuje. Susreti su organizirani u suradnji s plesnom umjetnicom Martinom Nevistić i plesnom kritičarkom Jelenom Mihelčić, a u okviru europskog projekta Communicating Dance.

Ovo je jedan od načina kojima ZPC nastoji proširiti interes publike za radove umjetnika koji su u rezidenciji, kao i mogućnost da publici pribiliži radne procese, ali i da uspostavi dinamičniju komunikaciju unutar naše plesne zajednice.

Koreografkinja: Melita Spahić Bezjak
Kompozitorica: Ana Horvat
Plesač: Zvonimir Kvesić
Udaraljkašca: Kaja Farszky