Radionica se održava u sklopu Noći kazališta i besplatna je za sve sudionike.
Prijave na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
15.11.2014. | 17:30-19:30h


Voditelj: Adel Said

Radionica je namijenjena izvedbenim umjetnicima, posebice glumcima i plesačima, koji žele istraživati dimenzije imaginacije i duha kao mogućnost nadogradnje i produbljivanja vlastitih izvođačkih sposobnosti te izgradnje glumačke/plesne autonomije i scenske prisutnosti.

Na radionici ćemo se baviti:

  • teorijskim modelima kao uvod u radionicu (Commedia del arte – Laban, Bauhaus – Grotowsky, znanost govora tijela)
  • analizom izvođačkih sposobnosti, artikuliranjem vlastitih ograničenja i istraživanjem mogućnosti za njihovo prevazilaženje
  • imaginacijskim treningom i rekonekcijom s vlastitim duhom kao pokretačkom silom umjetničkog izražaja
  • kreiranjem vlastitog fizičkog, emocionalnog i imaginacijskog prostora na sceni
  • istraživanjem fizičkih i dramskih mogućnosti tijela kao medija u službi vlastitog duha i imaginacije

Napomena: Radionica se održava na engleskom jeziku.


Voditelj radionice: Adel Said – rođen u Egiptu 1959. Od 2012. živi i radi u Zagrebu. Kazališni redatelj, dramaturg i stučnjak za izražavanje pokretom s više od 20 godina profesionalnog iskustva. Diplomirao je i magistrirao na studiju režije i dramskog pokreta na Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D'Amico u Rimu. Kreator je vlastite metode dramskog i scenskog treninga „Rouh wa gasad“ (eg.ar. duh i tijelo) temeljene na svom istraživačkom i eksperimentalnom radu u Italiji (Rim) u suradnji s Prima Academia Di Danza Jazz, Studio danza Roma 12, Teatro Ghione i Teatrino, te učenjima Rudolfa von Labana i Jerzyja Grotowskog.

Trening „Rouh wa gasad“ temelji se na premisi da je ljudsko tijelo složeni mehanizam za izražavanje beskonačnih stanja ljudskoga duha i kod kreiranja dramskog pokreta pomiče težište s fizičkih i korporalnih mehanizama na istraživanje izvođačeva duha i imaginacijskih mogućnosti.