Cijena radionice: 100kn
Prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
09.11.2014. | 14:00-18:00h
Voditelj: Rusi Yosifov
Asistent: Kristijan Žaper

House Dance je ovjekovječio mnoga društva i kulture, spojio mnoge nacije i uvijek je bio savršen alat za samootkrivanje kroz pokret. Pokret (a time i ples) jedno je od prirodnih i neodvojivih stanja čovjeka. House dance uključuje tri osnovna stila kroz koje čovjek dolazi do ekspresije house glazbe – jacking, footowork and lofting. Kretnja jackinga je jako prirodna. Dolazi iz osjećaja koji se dobije kad slušamo glazbu koju volimo – glava se počinje polako micati u ritmu, dok na kraju cijelo tijelo upadne pod kontrolu glazbe. Jednostavnost i mnogolikost footworka daje veliki prostor za kreativnu ekspresiju, dok lofting opušta i ubacuje tijelo i um u lakoću.

Kreirali smo program koji se služi House glazbom u svrhu poboljšanja i uopće razotkrivanja međupovezanosti i međuovisnosti na potpuno prirodan način, što znači da sve informacije koje će sudionici dobiti, dobit će jedni od drugih u međuovisnom ozračju i igri. Osoba ne mora znati plesati ili biti plesač kako bi sudjelovala u programu, samo treba biti voljna pokrenuti se i prepustiti. Svjesni smo da je to lakše reći nego učiniti, no pouzdani smo u svoju sposobnost kreiranja okoline u kojoj je svatko pozvan i, štoviše, od cijele grupe ohrabren na sudjelovanje.

Koncept treninga posve se prilagođava profilu i potrebama korisnika, a nudi:
- Upoznavanje s tehnikama House-a i House glazbom
- Sudionici će imati priliku dobiti nove alate i pristupe poduci plesa
- Obogatit će svoj plesni rječnik i naučit će kako to činiti i nastaviti upotrebljavati
- Naučit će kako kroz grupu doći do maksimalnog razvoja osobnih kapaciteta u kratkom vremenu.

Voditelj radionice Rusi Yosifov, podrijetlom iz Bugarske, dugogodišnji je plesač sa iskustvom u bugarskom folkloru, urbanim plesnim stilovima, te plesni sudac, DJ, producent i organizator plesnih događanja. Sudjelovao je na raznim radionicama i plesnim master klasovima diljem svijeta, festivalima i natjecanjima te plesnim predstavama. Učitelj je bugarskog folklora i urbanih plesnih stilova u plesnim školama u Bugarskoj i Hrvatskoj.

Radionica u trajanju 4 sata, organizirana je po blokovima od sat vremena s pauzama od 10 minuta.