Radionica je besplatna.
Sve zainteresirane plesače molimo da prijave šalju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te da se pri planiranju sudjelovanja obvežu na dolazak na oba dana radionice.
30. 9. & 1.10. 2014. | 10-14h | crni studio

Eurokaz u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom poziva vas na sudjelovanje u dvodnevnoj radionici Not a Self-Portrait glasovitog kongoanskog koreografa Faustina Linyekule.

Radionica je nastavak jesenske zagrebačke rezidencije Faustina Linyekule (od 14. rujna do 2. listopada) te intenzivnog međusobnog upoznavanja i istraživanja umjetničkih postupaka ovog koreografa i zagrebačkog kazališnog kolektiva BADco. u organizaciji Eurokaza.

Zadnji sat drugog dana radionice (srijeda 1. 10. 2014. u 13 sati) zamišljen je kao svojevrsni rezime istraživanja te će biti otvoren za javnost.

Kongoanski koreograf, redatelj i plesač Faustin Linyekula danas vodi Studios Kabako, kulturni centar za umjetničku edukaciju, istraživanje i kreaciju u Demokratskoj Republici Kongo. Plesno je formiran u Kinsanganiju, a u Francuskoj pohađa plesne radionice. Lineykula već nekoliko godina koreografira i režira u uglednim kazalištima i na čuvenim festivalima, no njegovi najzanimljiviji projekti i dalje nastaju s kongoanskim plesačima okupljenim u Studios Kabako s kojima je dva puta gostovao na Eurokaz festivalu: 2011. godine s predstavom More More More… Future i 2013. s Drums and Digging.

Na radionici u Zagrebu Lineykula s profesionalnim plesačima želi nastaviti svoje vrlo osobno istraživanje pojmova kao što su sjećanje, identitet i ime. Radionicu je odlučio nazvati 'Not a Self-portrait' i o njoj kaže tek: 'Moj ples bit će pokušaj da se prisjetim svoga imena. Zasigurno sam ga zagubio negdje u mračnim, sporednim uličicama Sjećanja. I od onda lutam…'
Radionica'Not a Self-portrait'i istraživanje LABOS Faustin&BADco. ostvareni su uz financijsku podršku zaklade Kultura Nova.