Cijena radionice za 25.10.: 120kn
prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

27. & 28. 9. 2014. | 11:00 - 14:00 h 25. 10. 2014. | 11:00 - 15:00 h

voditeljica: Zrinka Šimičić Mihanović

Na ovoj radionici bavit ćemo se osnovama pokreta imenujući, osvještavajući i iznova usvajajući osnovne neurološke obrasce kretanja. Radi se o obrascima koji se javljaju u najranijem djetinjstvu i većinu smo ih nesvjesno usvojili već tada, no od vremena kada smo gmizali, puzali, rolali se, dizali i padali prošlo je, za neke od nas, dosta godina često neefikasnog korištenja tijela, sati i sati sjedenja u školskim klupama ili kasnije za kompjuterom ili pak bavljenja tijelom na načine koji zanemaruju činjenicu da je kretanje čovjekova primarna potreba, pozvezana s radoznalošću, zadovoljstvom, upoznavanjem sebe i svijeta, a ne, kako kasnije često biva, nešto što je teško, naporno, ali se mora; povezano s nastojanjem da "se promijeni" tijelo, da izgleda bolje, kreće se drugačije.

Na slobodan, kreativan i individualiziran način, kroz ples i igru, zadane forme i improvizaciju, radit ćemo na razvijanju svijesti o tijelu; ponovno ćemo otkrivati zaboravljene (ili nikada do kraja usvojene) obrasce kretanja koji će nam pomoći da, kako plesne, tako i svakodnevne pokrete izvodimo s više lakoće te da opet probudimo radost i potrebu za kretanjem koju smo imali kao djeca. 

Zrinka Šimičić Mihanović je plesačica suvremenog plesa; izvođačica, autorica, jedna od organizatorica festivala improvizacije Improspekcije i plesna pedagoginja.Suosnivačica je umjetničke organizacije Multimedijalna koliba. Studira na Školi za Body-Mind Centering, u okviru koje je diplomirala smjer IDME (Infant Developmental Movemet Education - Razvojni pokret kod djece). Završila je dvije godine edukacije iz psihoterapije kroz pokret i ples u Zagrebu. Diplomirala je povijest umjetnosti i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.