Kotizacija:
150kn svi termini
40kn drop-in

Za članove HIPP-a:
100kn svi termini
40kn drop-in

Predbilježbe na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
7.9.2014. | 10:00-14:00 h 14.9.2014. | 10:00-14:00 h 21.9.2014. | 10:00-14:00 h

Tehnologije: kako tijelom stvoriti značenje

Radionica je istraživačke naravi specijalizirana za profesionalne izvođače koji ulaze u radne odnose s različitim autorima, odnosno razvijaju vlastiti odnos prema izvođenju: (uvijek) s obzirom na različite potrebe predstavljene pred njih od autora projekata. 
Radionica se sastoji od praktičnih vježbi (izvođač praktikant ulazi u initam odnos s predloženim načinima organizacije prema artikuliranoj izvedbi), razgovora o praktičnoj primjeni istih, te simulacije trenutka izvođenja (izvođač ima priliku isprobati načine, ali i vidjeti načine u praksi - izvođač praktikant vježba izvođenje, gledanje, te "izvođenje s obzirom na gledanje"). 

Ova radionica je organizirana na pretpostavci da je u trenutku izvedbe za uspješnu komunikaciju umjetničkog djela publici odgovoran: izvođač. pretpostavka postavlja pitanje: kakvim načinima izvođači danas moraju biti u mogućnosti navigirati kako bi mogli rad (bilo kojeg) autora predstaviti (bilo kojoj) publici u (bilo kojem) izvođačkom kontekstu?

 

O voditelju


Pavle Heidler školovao se na plesnoj akademiji SEAD (Salzburg), a zatim na plesnog akademiji P.A.R.T.S. (Bruxelles). Trenutno živi u Stockholmu, gdje studira na MA programu New Performative Practices pri University of Dance and Circus (DOCH) koji djeluje pod Stockholm University of the Arts. Redovito predaje plesne i izvođačke treninge (DOCH/BA studij, CullbergBaletten, DanscentrumStockholm.), surađuje u ulozi izvođača s nekoliko stranih i domaćih autora, objavljuje tekstove o plesu i umjetničkom istraživanju te razvija vlastiti umjetnički rad.