Prijave do 16.5. na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Kotizacija: 100 kuna
18.5.2014. | 16:00-20:00 | sivi studio
Program akrobatike i body balancea posvećen je akrobatici, ravnoteži i kreativnom pokretu. Cilj programa je poboljšanje akrobatskih sposobnosti i statike, te primjena naučenog u svom tjelesnom izričaju.

Akrobatika (iz francuskog acrobate, starogrčkog ακροβατώ "hodati na prstima", iz άκρος "visoko" i βαίνειν "hodati") podrazumijeva općenito tjelesne pokrete za koje je potreban visok stupanj motoričke koordinacije, spretnosti, izvanredne, razne neobične pothvate kao i održavanje ravnoteže. Zahtjeva izvanredne fizičke i psihičke sposobnosti. Body balance (equilibrium) je mogućnost zadržavanja centra ravnoteže (i u širem smislu, ne samo na fizičkoj razini).

Kroz radionicu polaznici osvještavaju tijelo i različite centre ravnoteže, te šire spektar pokreta. Program radionice osmišljen je tako da nikakvo predznanje nije potrebno, već se elementi sustavno savladavaju.

Sastavni dio radionice čini:
  • priprema za izvođenje akrobatskih elemenata
  • objašnjenje i prikaz vježbi za razvoj eksplozivne i statične snage
  • analiza biomehanike pokreta
  • predvježbe u fazama, asistencija
  • osvještavanje različitih centara ravnoteže
  • učenje akrobatskih elemenata (izdržaji, premeti, aerial)


Radionice su namijenjene plesačima, glumcima, performerima, capoeiristima... – kao nadopuna treningu/dodatni rad na tijelu, te svim ostalima zainteresiranima za širenje akrobatskog spektra pokreta.Nikola Orešković - apsolvent na Kineziološkom Fakultetu u Zagrebu i predsjednik Udruge Capoeira Amazonas Zagreb; radi i kao vanjski suradnik na Kineziološkom Fakultetu na kolegiju akrobatike. Dugogodišnje trenersko iskustvo, te iskustvo u radu s ljudima različitih profesija stekao je kroz razne oblike fizičke aktivnosti.

14 godina aktivno se bavio taekwondoom u kojem je nositelj majstorskog zvanja (crni pojas, 3. dan). Suosnivač je i član prvog hrvatskog Martial Arts Tricks demo teama "X-OUT". Uz borilačke vještine i tricking, bavio se i yogom, suvremenim plesom i gimnastikom, te znanja iz različitih vještina spaja u vlastiti sistem treninga.

Od 2002. godine aktivno se bavi capoeirom, te podučava polaznike u Udruzi Capoeira Amazonas Zagreb. 2012. godine stekao je zvanje profesora capoeire.

2 godine nastupao je sa Zagrebačkim Plesnim Ansamblom u predstavi "Ogoljeno" (Stripped). Od 2009. godine aktivno se bavi kaskaderstvom, te je dopredsjednik kaskaderske udruge "Stunt Arts". Od 2013. godine član je IMRC-a (Integrated movement research colective).