Cijena:
50 kn za 1 dan

Prijave:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili 01/4833-083
1-2.3.2014 // 11:00-14:00 h Voditelj radionice: Elvis Hodžić

Breakdance ili „B-boying“ jedan je od najzanimjljivijih plesnih forma današnjice zbog svoje energičnosti i improvizacijske slobode. Plesni stil originalno potječe s ulica New yorka no danas postaje svjetski popularan zbog prisutnosti u glazbenim spotovima te mnogim hollywoodskim filmovima kao što su „Step up“ i „Streetdance“.

Radionica se održava dva dana po 3 sata što je optimalno za razvijanje osjećaja za beat, svladavanje osnovnih pokreta kao i jednostavnih plesnih rutina. Ovisno o prethodnom znanju, tjelesnim predispozicijama i dobi polaznika započeti će se sa osnovnim plesnim pokretima učeći razliku između Toprock, Footwork, Powermoves i Freezes te nastaviti prema sve gimnastički i atletski zahtjevnijim elementima. Cilj radionice je razvijanje samopouzdanja, osjećaja za glazbu, postavljanje temelja za daljnji rad i razvoj kvalitetnih B-boy plesača.

Radionica je otvorena za sve dobne skupine i sve razine prethodnog znanja ili (ne)znanja.


Elvis Hodžić rođen je 11.siječnja 1982.godine u Zagrebu. Ples otkriva 1996. godine, te počinje trenirati u plesnom klubu Megablast gdje otkriva Breakdance, izvorni naziv B-boying. Godine 1999. plesnu edukaciju nastavlja u plesnoj grupi FreeStyle Kings, pod vodstvom Gorana Kolareka i Vladimira Smuda, u kojoj djeluje i danas. Recentni naslovi plesnih predstava u kojima sudjeluje su : „Skok u prazno“ (2011.) autorice Aleksandre Mišić, „Streetlife MAD“ (2011.) autora Valentina Alvarya, „Ispod sklopljenih očiju“ (2011.) autorice Laure Aris Alvarez, „Halt!“ i „Bus stop“ (2013.), autorice: Silke Grabinger, „Žeđ“ (2013.) autora Velimira Veleva i „Rendom House: Three“ (2013.) autorice Andreje Široki. Polaznik je brojnih radionica utjecajnih domaćih i svjetskih predstavnika b-boyinga, suvremenog plesa i kazališta kao što su Niel Robitzky - Storm , Jussi Focus Sirvio , Alian Ness - MZK , Benny Kimoto – Flying Steps , radionice fizičkog teatra Željka Jančić Zeca , Sam De Waele – Sambo, Velimir Velev, Silke Grubinger , Andreja Široki , Laura Aris Alvarez i Laura Kriefman. Redovno nastupa i aktivan je na mnogobrojnim domaćim i internacionalnim plesnim natjecanjima, kao natjecatelj, sudac i pedagog plesnih radionica.