17.-21. 2. 2014. | 09:30-11:00

Voditeljica: Martina Nevistić

U okviru projekta EU SPAZIO koji se trenutno odvija u Zagrebu u Zagrebačkom plesnom centru od 09. do 23. veljače, Martina Nevistić održat će u razdoblju od 17. do 21. veljače seriju jutarnjih zagrijavanja.

Pozivamo profesionalne plesače da pristupe grupi međunarodnih participanata u projektu tijekom ovog razdoblja, a kroz ovu priliku. Broj mjesta je ograničen i organizator zadržava pravo da odabere sudionike. Sat se temelji na anatomskom pokretanju koje se zasniva na buđenju dijelova tijela različitim body work tehnikama (poput: Aleksandar, Klein, Feldenkreis, BMC). Polazimo od skeleta i njegove vertikale potaknuti elementima izduživanja, pretapanja, mekoće, ekstenzije, brzine, snage. Kroz improvizaciju nastavlja  se sa radom na dinamici pokreta, na prostornim razinama i odnosa prema drugima, uz dodatno osvještavanje individualnog načina pokretanja.

Svoj iskaz interesa dostavite e-mailom, uz kratki CV, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do subote, 15. veljače.

Broj mjesta je ograničen.

Cijena: 15 kn po satu
(samo za profesionalne plesače sa statusom samostalnog umjetnika, ili u profesionalnom angažmanu najmanje 2 godine). Prednost ćemo dati onima koji mogu prisustvovati svakom satu. Prvi, početni sat je obavezan!

Martina Nevistić- 2000. godine završila je Školu suvremenog plesa Ane Maletić, nakon čega je bila članicom Studija za suvremeni ples. 2006. godine je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te 2008. na SEAD-u u Austriji. Tijekom školovanja surađivala je s mnogim poznatim koreografima: Anna MacRae, Salva Sanchis, Jule Flierl, Libby Farr, Susan Redhorst, Ted Stoffer i Sanja Tropp Fruehwald. Kao stipendistica Nomad Dance Academy stvara projekt Wannabe, za koji je osvojila nagradu publike na Festivalu koreografa Almada u Portugalu. Od jeseni 2009. živi u Zagrebu gdje radi kao plesačica, izvođačica, autorica i pedagoginja. Iste je godine osnovala umjetničku organizaciju O.N.E. u Zagrebu. Inicijatorica je ko-autorskih i autorskih projekata: Silver (2010.), BLU (2011.), Evolucija revolucija (2011.), Black (2012.), Sizifov Pink (2013.). Njen interes u koreografiji uključuje multimedijalnost i interdisciplinarnost, te propitivanje pokreta kroz osobnu senzibilnost izvođača ili uvjetovanost objektima oko njih. 2010. postala je članicom Zagrebačkog plesnog ansambla, gdje djeluje kao koreografkinja i plesačica.