I. radionica:
18. i 19. siječnja 2014.
od 12 do 15 sati


cijena: 150 kuna
voditeljica:
Zrinka Šimičić Mihanović
prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ciklus radionica kreativnog plesa u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10

Ciklus četiri vikend radionica (subotom i   nedjeljom) bavi se osnovama pokreta tako da se polaznici upoznaju, ali iznova usvajaju, razne obrasce kretanja. Od najranije dobi većinu naših kretnji usvajamo nesvjesno. Tijelo često pokrećemo i koristimo  neefikasno a čime uz nepravilno držanje, ili sedentarni način života, doprinosimo tako i čestim povredama koje mogu imati dugotrajne, negativne posljedice.

Današnji način života doprinosi učestalom zanemarivanju činjenice da je kretanje čovjekova primarna potreba, povezana s radoznalošću, zadovoljstvom, upoznavanjem sebe i svijeta a ne, kako često pomislimo kao nešto što je teško, naporno, ali se mora te povezano sa naporom da tijelo promijenimo, da ono izgleda drugačije, bolje.

Ova serija radionica ima namjeru vratiti nas ka izvornoj radosti kretanja. Kroz ovu seriju koja je namijenjena svima zainteresiranima, bez prethodnog plesnog iskustva,  iznova učimo razumijeti i upoznati naše tijelo, upoznavajući  i neurološke obrasce kretanja. Kroz ugodno i korisno, ova serija radionica namijenjena svima koji se profesionalno ili rekreativno žele baviti plesom ili nekom drugoj tjelesnom vještinom (sportaši) poboljšati svoje kretanje, razumjeti svoje tijelo, potaknuti kreativnu  osobnost koju smo moguće zaboravili, iznova iskazati radost i znatiželju mogućnosti tijela u pokretu. Ova je serija namijenjena i onima koji u svom životu, profesionalno ili privatno, rade sa bebama i malom djecom, čime im ovakva aktivnost postaje bogatija za jedno novo iskustvo i pomaže da drugačije upoznaju ne samo svoje tijelo već i pomaže da bolje razumijete dijete i njegovo ponašanje!  

Prethodno iskustvo nije uvjet.
Radionica je iskustvenog tipa.  Svakako ponesite udobnu odjeću za kretanje.
Zrinka Šimičić Mihanović je plesačica suvremenog plesa; izvođačica, autorica, jedna od organizatorica festivala improvizacije Improspekcije i plesna pedagoginja.Suosnivačica je Multimedijalne kolibe. Studira na Školi za Body-Mind Centering, u okviru koje je diplomirala smjer IDME (Infant Developmental Movement Education - Razvojni pokret kod djece).  Završila je drugu godinu edukacije iz Psihoterapija kroz pokret i ples u Zagrebu. Diplomirala je Povijest umjetnosti i Francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.