11-14. 2. 2014.
U sklopu gostovanja EU projekta SPAZIO, u veljači će se održati radionica The Forsythe Method američke plesačice, koreografkinje, pedagoginje i teoretičarke plesa Elizabeth Waterhouse.

Pozivamo profesionalne plesače da se prijave za sudjelovanje na radionici do nedjelje 09. veljače.
Broj participanata je ograničen, a izabrat će se maksimalno pet plesača. Plesači koji se prijavljuju moraju imati status profesionalnog plesača i minimalno 2 godine profesionalnog rada.

Plesači će raditi 2 h dnevno od 10-12h, a kotizacija je 50 kuna po danu, ili 150kn za 5 dana.

Rok za prijave:
nedjelja 09. veljače do 20:00 h
na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Elizabeth Waterhouse je plesačica, koreografkinja, pedagoginja i teoretičarka plesa. Kao dugogodišnja članica plesne skupine The Forsythe Company (2005 - 2012), Elizabeth je sudjelovala kao konzultant u realizaciji Forsytheovih interdisciplinarnih projekata Synchronous Objects i Dance Engaging Science, te je na tu temu izdala i nekoliko tekstova u raznim publikacijama. Kao dramaturg i produkcijski asistent realizirala je Forsytheovu produkciju Sider (2011) te u produkciji Musiktheatera djelo Josefine (2012) za Operu Krefeld.  Kao koreograf, nedavno je realizirala djelo Don’t Play! za Schaubühne Lindenfels u Leipzigu (2013). U  2014. njenu seriju predavanja pod nazivom  SPEAK TO ME! producira Kunstlerhaus Mousonturm, u Frankfurtu uNjemačkoj.

Danas, uglavnom kao predavač i istraživač u području plesne pedagogije, Liz je surađivala i s Palucaca Hochschule tijekom 2012. specifično unutar projekta InnoLernenTanz. Predavala je i na brojnim drugim organizacijama poput: Tanzlabor21, HfMDk u Frankfurt, TanzNetzDresden, Stanford University, i Rome Dance Arts Faculty. Kroz svoju istraživačku praksu sudjeluje u brojnim drugim programima usavršavanja plesača ali i vezano uz somatsku praksu. Uključujući treninge snage, plesne medicine itd. (od 2010. posjeduje certifikat kojeg dodjeljuje Kane School, za Pilates Mat; a za GYROTONIC® metodu, očekuje certifikat tijekom 2014.
Fotografije s radionice održane u ZPC-u:

foto: Tena Bošnjaković