22. & 23.2.2014. // 11:00-15:00h

IMRC – Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta

Pozvani su plesači, izvođači i sve zainteresirane osobe sa i bez tjelesnog invaliditeta.
Radionica je besplatna!
Prijave na:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kolektiv IMRC osnovan je kao izvedbeni nukleus Radionice plesne integracije koja djeluje pri Zagrebačkom plesnom centru od 2012.  pod vodstvom Ive Nerine Sibile i Amele Pašalić.

Radionica plesne integracije okupila se oko ideje da ples i pokret nisu uvjetovani određenom tjelesnom datošću, već da tjelesni izraz, iskustvo zajedničkog  plesnog kretanja, kao i istraživanje izvedbenih potencijala pokreta i plesa, pripada svima. Također, sužavanje plesa samo na određena tijela, ona koja posjeduju maksimalni opseg pokreta i snage, iz plesne i izvedbene prakse isključuje sva ona druga i drugačija tjelesna iskustva i izraze.

IMRC grupa je  plesača koji imaju dugogodišnje iskustvo, a dolaze i različitih plesnih žanrova, tjelesnih praksi i edukatorskih sustava. Zajedničkim radom žele produbiti svoje razumijevanje suštine kretanja, izvedbe i komunikativnosti plesa, a nizom prezentacija i radionica podijeliti to iskustvo s drugima.
Radionica IMRC-a namijenjena je svima zainteresiranima za pokret i ples, bez obzira na plesačko iskustvo, a koji imaju 16 ili više godina. Gornja granica ne postoji.

Pozivamo plesače, izvođače i sve zaljubljenike u pokret,  one sa i one bez teškoća u kretanju i tjelesnog invaliditeta da nam se pridruže u plesu koji je prilagođen i namijenjen svim tijelima.

Radionica se sastoji od vođenih vježbi osvještavanja  tijela, plesne improvizacije i rada na mašti kao pokretaču tjelesne transformacije.  Za radionicu ponesite udobnu odjeću.

Prostor radionice dostupan je invalidskim kolicima.

IMRC su:
Iva Nerina Sibila, Tatjana Vukadinović, Nerea Lasić, Slađan Livnjak, Nikola Orešković

više informacija o IMRC:
http://www.facebook.com/(...)theater