Radionica je besplatna!

Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Trajanje radionice:
2-6. prosinca .2013.
Termini:
10.00 – 12.30 (kratka pauza u 11.30)
12.30 – 13.30 pauza za ručak
13.30 – 16.00h (kratka pauza u 15.00)

U sklopu Unlimited Accesa, u Zagrebačkom plesnom centru će se održati plesna radionica pod vodstvom Jordia Cortésa Moline.

Unlimited Access je EU projekt pokrenut s ciljem poticanja integracije osoba s invaliditetom kroz plesnu umjetnost te zajedničkog umjetničkog rada i istraživanja pokreta osoba bez i s invaliditetom, kao i senzibilizacija publike po pitanju percepcije integriranog plesa. Projektom se želi potaknuti bolje razumijevanje i prihvaćanje raznolikosti te pomicanje granica umjetničkog i kulturnog djelovanja te šire i istančanije promišljanje tema vezanih uz raznolikost umjetničke prakse uključujući i one osoba s invaliditetom.

Jordi Cortés Molina je poznati katalonski koreograf, plesač i pedagog koji se već dugi niz godina bavi plesnom integracijom te istraživanjem odnosa ljudskih tijela bez i s invaliditetom u pokretu i kroz pels. Surađuje s brojnim svjetskim pedagozima koji se bave istom tematikom, poputa Adam Benjamina, osnivača kompanije CandoCo (najpoznatije svjetske plesne kompanije čiji su članovi osobe bez i s invaliditetom). Iza Jordia i njegove plesne kompanije, Alte Realitat, već  je nekoliko predstava u kojima su izvođači osobe bez i s invaliditetom putem kojih utječu na društvenu svijest o važnosti integracije. Njegov rad ima snažnu društvenu komponentu gdje je osobama s invaliditetom omogućena prilika za umjetničko izražavanje.

Pozvani su plesači, izvođači i sve zainteresirane osobe sa i bez tjelesnog invaliditeta. Prostor radionice dostupan je invalidskim kolicima.

Ovaj projekt je sufinanciran od strane Europske Unije.