max. broj polaznika: 20
cijena: 75kn
(50kn članovi i suradnici HIPP-a)
prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy14319 + '\'>'+addy_text14319+'<\/a>'; //-->
2. 7. 2013. | 10-12h

Radionica pruža uzbudljivu priliku za zajednički rad s iskusnim plesačima, članovima ansambla Akram Khana i projekta iTMOi, te upoznavanje korisnih tehnika za razvijanje repertoara.

Akram Khan, britanski umjetnik podrijetlom iz Bangladeša, jedan je od najistaknutijih svjetskih koreografa i plesača, poznat po inovativnom spoju tehnika tradicionalnog indijskog plesa i suvremenih koreografskih postupaka. U njegove suradnike ubrajaju se mnoga svjetska imena poput Anisha Kapoora, Hanifa Kureishija, Stevea Reicha. Radi plesne predstave s Juliette Binoche, autor je koreografija za koncerte Kylie Minogue, a prošle godine koreografirao je dio svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Londonu. 

Akram Khan prvi put je predstavljen zagrebačkoj publici na 19. Tjednu suvremenog plesa, a nakon dva nastupa na Eurokazu (bahok s Kineskim nacionalnim baletom 2008. i Vertical Road 2011.) ove se godine Eurokaz zatvara njegovom najnovijom velikom ansambl-predstavom iTMOi (in the mind of igor), koja dolazi u Zagreb samo dva mjeseca nakon svjetske premijere u Grenobleu. iTMOi nastaje u čast stogodišnjice nastanka povijesno presudna baleta Posvećenje proljeća Igora Stravinskog, ali Khan se ne koristi originalnom glazbom, nego novom kompozicijom nastalom u suradnji suvremenih skladatelja Nitina Sawhneya, Jocelyna Pooka i Bena Frosta. Nadahnut izjavom Stravinskog da je u svojoj imaginaciji vidio djevojku koja se žrtvuje plešući do smrti, Khan ispituje kako je Stravinski transformirao klasičnu glazbu evocirajući emocije neobuzdanošću strukture više nego ekspresijom.

Predstava ITMOI bit će izvedena u Zagrebačkom HNK, 3. srpnja 2013. u 20:00h.

Više informacija: http://www.eurokaz.hr/festival/detail/135/predstave/