IMRC – Integrirani kolektiv za istraživanje pokreta poziva na posljednju ovosezonsku radionicu

15. & 16. 06.2013. | 11-15h
u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10

Pozvani su plesači, izvođači i sve zainteresirane osobe sa i bez tjelesnog invaliditeta.

Radionica je besplatna! Prijave na:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite." mce_' + path + '\'' + prefix + ':' + addy68659 + '\'>'+addy_text68659+'<\/a>'; //-->


Kolektiv IMRC osnovan je kao izvedbeni nukleus Radionice plesne integracije koja djeluje pri Zagrebačkom plesnom centru od 2012.  pod vodstvom Ive Nerine Sibile i Amele Pašalić.

Radionica plesne integracije okupila se oko ideje da ples i pokret nisu uvjetovani određenom tjelesnom datošću, već da tjelesni izraz, iskustvo zajedničkog  plesnog kretanja, kao i istraživanje izvedbenih potencijala pokreta i plesa, pripada svima. Također, sužavanje plesa samo na određena tijela, ona koja posjeduju maksimalni opseg pokreta i snage, iz plesne i izvedbene prakse isključuje sva ona druga i drugačija tjelesna iskustva i izraze.

IMRC grupa je  plesača koji imaju dugogodišnje iskustvo, a dolaze i različitih plesnih žanrova, tjelesnih praksi i edukatorskih sustava. Zajedničkim radom žele produbiti svoje razumijevanje suštine kretanja, izvedbe i komunikativnosti plesa, a nizom prezentacija i radionica podijeliti to iskustvo s drugima.

Radionica IMRC-a namijenjena je svima zainteresiranima za pokret i ples, bez obzira na plesačko iskustvo, a koji imaju 16 ili više godina. Gornja granica ne postoji. Pozivamo plesače, izvođače i sve zaljubljenike u pokret,  one sa i one bez teškoća u kretanju i tjelesnog invaliditeta da nam se pridruže u plesu koji je prilagođen i namijenjen svim tijelima.
Radionica se sastoji od vođenih vježbi osvještavanja  tijela, plesne improvizacije i rada na mašti kao pokretaču tjelesne transformacije.  Za radionicu ponesite udobnu odjeću.

Prostor radionice dostupan je invalidskim kolicima.

IMRC su:
Iva Nerina Sibila, Tatjana Vukadinović, Nerea Lasić, Slađan Livnjak, Nikola Orešković


više informacija o IMRC:
http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?v=10151496332427949&set=vb.448503378529670&type=2&theater