18. & 19.5.2013. | 13:00-16:00 h

Gyrokinesis® je sustav pokreta koji je razvio Juliu Horvath, profesionalni plesač,  kako bi rehabilitirao svoje tijelo od ozljeda zadobivenih tijekom svoje plesačke karijere. Gyrokinesis® metoda osobito je pogodna za plesače budući da se bavi zglobovima i mišićima pokrećući kralježnicu  i artikulirajući zglobove, što rezultira povećanjem fleksibilnosti,  snage,  koordinacije  i prevencije od ozljeda. 

Kotizacija: 400kn (za dva dana)
Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Također, ritmički i fluidni pokreti stvaraju obrasce disanja čiji je rezultat stimulacija živčanog, krvožilnog, dišnog i limfnog sustava, donoseći time dobrobit svima koji prakticiraju ovu metodu.

Cilj ove radionice je upoznati polaznike s Gyrokinesis ®metodologijom, koja je trenutno dio nastavnog programa Alvin Ailey School iz New Yorka, a koju također uvelike prakticiraju i plesači NYC Balleta te ABT plesači.


Radionica uključuje dva puna klasa u trajanju od 60 minuta  i niz grupnih vježbi  (u stojećem i ležećem položaju), kako bi se bolje razumjela osnova ovih vježbi. Sudionicima preporučujemo da ponesu udobnu odjeću i čarape za oba dana, te mali hrapavi ručnik ili rukavice za piling za drugi dan.


Sara Grdan je profesionalna plesačica te posjeduje certifikat za Gyrokinesis ® i Gyrotonic ®. Otkrila je Gyrotonic Expansion System™ 2003. te ga od tada prakticira. Sara se od 2010. usavršava na Gyrotonic Manhattan studiu u New Yorku, a njeni su glavni mentori Sebastian Plettenberg i Erica Hassan.