Kotizacija: 500 KN
(uključuje lagani obrok i osvježavajuća pića tijekom dana)
Broj mjesta je ograničen.
Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
5-8. 3. 2013. | 9-17h

Radionica za oblikovanje svjetla (Light Design Workshop) pod vodstvom britanskog majstora rasvjete Michaela Manniona.


Kako raditi dizajn za plesne predstave i predstave kazališta pokreta, fizičkog teatra? Kako ostvariti upečatljiv dizajn uz ograničene produkcijske uvjete, kako ostvariti koncept rasvjete da bi se podržala ideja koreografa, redatelja te ostvariti vrhunski umjetnički događaj? 

Sve to i više možete saznati tijekom četverodnevne radionice koju će voditi međunarodno afirmirani dizajner rasvjete Michael Mannion iz Velike Britanije. Michael Mannion specijalizirao se za plesne predstave, turneje te instalacije i projekte za posebne lokacije (site specific).


Michael Mannion  kroz svoju konzultantsku firmu za rasvjetu Eye for detail specijalizirao se za dizajn rasvjete za plesne predstave. Njegovo bogato iskustvo rada diljem svijeta uključuje rad sa plesnim skupinama i autorima diljem Velike Britanije, Europe, Južne Afrike; često dizajnira posebno rasvjetu za skupine koje su često na turnejama, a također radi na predstavama za posebne lokacije (site-specific) te sudjeluje u realizaciji instalacija.

Autor je brojnim rješenjima u području dizajna svjetla za autore i skupine poput:   Phoenix Dance Company; Rambert Dance Company; The Royal Ballet; Javier De Frutos; Ashley Page; Athina Vahla; Protein Dance Company; Shobana Jeyasingh , Hofesh Shechter, Rafael Bonachela, Charles Linehan; CandoCo Carol Brown, The Rotterdam Dance Company.

Također je bio zadužen za dizajn rasvjete za svečanost otvaranja obnovljene zgrade Royal Festival Hall u Londonu  i brojnih drugih događanja.

Tijekom sljedeće sezone kao dizajner rasvjete surađivat će s plesnim trupama i organizacijama  poput:  The Birmingham Royal Ballet. Također će predavati elemente dizajn rasvjete pri Tertiary, BA i MA stupanj u Londonu, Danskoj, te Južnoj Africi. Upravo je uspješno održao predavanje (master class) iz područja svjetlosnog dizajna u Kazahstanu, a u organizaciji Britanskog savjeta. Michael se veseli dolasku u Hrvatsku.


Radionica je organizirana u suradnji s British Councilom.