18.-22.2.2013.| 09:00-16:00h

Voditelj radionice: Stephen Atkins
Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Kotizacija: 250 kn

Viewpoints je način razumijevanja pokreta preveden u tehniku za uvježbavanje izvođača i stvaranje efektivnog pokreta na sceni.
Termini kojima se ova tehnika koristi označavaju određene osnovne principe pokreta. Ti su principi poznati u plesnim tehnikama i manje poznati glumcima, no Viewpoints omogućava plesačima korištenje pokreta sa sviješću o načinu na koji "trenutak" funkcionira u postmodernom kazalištu.

Glumcima tehnika proširuje svijest o trenutku izvan mizanscena, narativa i karaktera. Rezultat je vokabular pomoću kojega uviđamo što funkcionira na sceni, bez obzira radi li se o tradicionalnom kazališnom prostoru ili prilagođenom prostoru izvedbe.

Viewpoints koriste skupine u Americi i Europi kako bi kreirale predstave/performanse, povezale različite discipline i radile izvan tradicionalnih podjela unutar procesa stvaranja.

Na radionici ćemo raditi vježbe kako bismo razumjeli i utjelovili svih devet stajališta/polazišta (viewpoints). Izgradit ćemo svijest o ansamblu i zajedničkom vokabularu. Na kraju ćemo, samo iz zatečenih i naučenih alata kreirati izvedbu.Stephen Atkins
je redatelj, izvođač i pedagog s dvadesetogodišnjim kazališnim iskustvom. Predaje na Capilano University u Vancouveru ( Glas, Pokret, Maska, Improvizacije, Gluma, Glumački stilovi i Povijest kazališta) i kao redatelj kontinuirano surađuje s australskim Zen Zen Zo Physical Theatre. Radio je na sveučilištima i s kazališnim skupinama u Kanadi, Australiji, Kini, SAD-u i Velikoj Britaniji. Jedan je od osnivača Tooba Physical Theatre Centre u Vancouveru, a trenutno je umjetnički ravnatelj Human Theatre, također  u Vancouveru. Redatelj je brojnih nezavisnih kazališnih produkcija u Kanadi, Europi i Australiji. Dobitnik je nekoliko nagrada za režiju (prema scenariju i za kolaborativna djela).  Pisao je i objavljivao kritike, drame i SF.Prijave šaljite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Rok za prijave je 14.02.2013.
Napomena! Radionica se održava na engleskom jeziku.