17.11.2012. | 12-15h | bijeli studio
18.11.2012. | 12-15h | bijeli studio

Cijena: 150 kn
Informacije i prijave / Info & signup:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

17. i 18. studenog 2012., od 12-15h Martina Nevistić održati će radionicu u Zagrebačkom plesnom centru, u svrhu upoznavanja sudionika s jednim od početnih sistema umjetničkog rada O.N.E.

Radionicu ćemo započeti zagrijavanjem i osvještavanjem dijelova tijela dinamičkim oblikom yoge i različitim body work tehnikama (Aleksandar, Klein, Feldenkrais). Tijelo ćemo angažirati kroz različite sekvence pokreta unutar suvremene plesne discipline. Polazimo od skeleta i njegove logike izduživanja, pretapanja, mekoće, ekstenzije, brzine, snage. Sam pokret zasnivamo na vertikalnom padu, spiralnom i linearnom izduživanju kao fokusu pokretanja tijela kroz akciju-reakciju, puštanje-hvatanje dijelova tijela u cjelini pokretanja.

Drugi dio radionice više se fokusira na osvještavanju sebe i ljudi u prostoru, te prostornih razina  u grupnim i individualnim zadacima kroz improvizaciju i zabavu. Razvijanje osobnog plesnog materijala kao rad na vođenoj improvizaciji kroz koju plesač nakon određenog vremena ulazi u domenu vlastite inovativnosti i proširuje već naučeni plesni vokabular.

Martina Nevistić osnivačica je O.N.E. (www.one-art.hr), ko-autorica projekata Silver, Blu, Black, autorica projekata Evolucija revolucija i PROmjene (2.dio), članica Zagrebačkog plesnog ansambla, te učiteljica dinamičkih oblika yoge (RYT200). Diplomirala je na Salzburg experimental academy of dance, bila polaznik Nomad dance academy, stručno se usavršavala u Briselu i Berlinu. Predaje satove suvremenih plesnih tehnika, improvizacije, joge:  Zagrebačkom plesnom ansamblu, Studiu za suvremeni ples, Bitef plesnom Teateru Srbija, na Plesnoj akademiji u Ljubljani, također je predavala i Pomladku Studia za suvremeni ples i satove za početnike u Liberdancu.