23.11.2012 | 17:30 - 20:00h
24.11.2012.| 10:00 - 17:00
25.11.2012.| 10:00 - 17:00

Cijene:
350 kn - redovna cijena
300 kn - s popustom za studente, nezaposlene, profesionalne muzičare, plesače, glumce
25 % popusta
na uplatu do 20.11. 2012.

informacije i prijave:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.;
tel: 095/8328-682

Radionica je namijenjena muzičarima, glumcima, plesačima i svima koji bi htjeli istražiti mogućnosti korištenja glasa kroz pokret. Prethodno iskustvo nije potrebno. Glasu i pokretu pristupit će se kao sredstvima osobnog i umjetničkog izraza koji nadilazi ograničavajuća uvjerenja o samima sebi.

Sat će se sastojat od: vođenih vježbi koje za cilj imaju razumijevanje veze između daha, pokreta i proizvodnje zvuka; rada s partnerom kroz dodir; vježbi zatvorenih očiju; rada s principima Authentic Movement tehnike; grupnih vokalnih improvizacija u kojima će se, kroz jednostavne zadatke, raditi na tečnom korištenju glasa te na podržavanju urođene muzičke intuicije.

Sami ćemo sebe izazvati i riskirati kroz energična stanja, kako u glasu tako i u pokretu, učeći kako je moguće u trenutku proizvesti, izdržati i transformirati fizičko-vokalni impuls, kanalizirajući njegovu energiju u  čitke i artikulirane forme. Kroz zaigrane vježbe  povezat ćemo se s osobnom i kolektivnom podsvjesnom imaginacijom, uključujući vokalno tijelo u poetsko-energetski proces sastavljen od zvukova, impulsa, fragmenata te nadrealnih priča i dijaloga.

Alessio Castellacci (Berlin) internacionalno djeluje kao performer, kompozitor zvuka za kazalište i kao pedagog. Diplomirao je Razvojnu psihologiju na Sveučilištu la Sapienza (Italija) te Koreografiju na  Dance Maker Dep /Artez (Nizozemska). Trenutno radi kao vokalni performer s Tinom Sehgalom (Documenta 13- Kassel) i asistira kao instruktor glasa Dani Brown u novom solu (premijera: Kampnagel Hamburg , prosinac 2012.) Jedan je od osnivača umjetničkog kolektiva Fingersix.

www.soundingbodies-movingvoices.com
www.fingersix.com