Razvoj publike – dvodnevna radionica za predstavnike umjetničkih organizacija

Hrvatski institut za pokret i ples u suradnji s British Councilom organizira 23. i 24. veljače 2012. u Zagrebu dvodnevnu intenzivnu radionicu o razvoju publike za kulturna događanja koju će voditi Kelly McNight predstavnica renomirane tvrtke Morris Hargreaves McIntyre.

Radionica se bavi izazovima s kojima se susreću umjetničke organizacije danas: kako privući odnosno povećati publiku na kulturnim i umjetničkim događanjima. Radionica je namijenjena svima koji se bave organizacijom javnih izvedbi te koji imaju želju i interes povećati broj publike.

Pozivamo zainteresirane predstavnike umjetničkih organizacija (kazališta, plesne skupine, muzeji, galerije, izložbeni prostori, zborovi, centri za kulturu… ) da se prijave na radionicu. Prijavnica se nalazi u prilogu. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj mjesta je ograničen. Za određeni broj sudionika koji nisu iz Zagreba postoji mogućnost sufinanciranja putnih troškova.

Ova intenzivna, dvodnevna radionica na temu razvoja publike namijenjena je osobama zaduženima za marketing, plasman i prodaju, animaciju publike pri umjetničkim organizacijama. Posebno je osmišljena kako bi inspirirala menadžere, marketinške stručnjake i ostalo osoblje zaduženo za plasman i prodaju kulturnih odnosno umjetničkih proizvoda, predstava i događanja kako bi im omogućila da strateški pristupe razvoju publike za svoja događanja u aktualnom sve kompetitivnijem okruženju.

Sudionici će se upoznati s osnovnim pojmovima art marketinga, što znači planirati razvoj ciljane publike; kako poduprijeti viziju vlastite organizacije i privući publiku te uspostaviti bolje odnose s postojećom publikom. Ova interaktivna radionica osmišljena je tako da odgovori na vaše individualizirane izazove te da vam pomogne u osmišljavanju strateških planova za razvoj i ekspanziju publike za vaša događanja.

Tvrtka Morris Hargreaves McIntyre djeluje u Engleskoj i na Novom Zelandu i specijalizirana je za istraživanje publike i korisnika u kulturi te za izradu profesionalnih poslovnih i marketinških planova i ima desetgodišnje iskustvom u radu s vodećim organizacijama svijeta. Među klijentima ove renomirane tvtke nalaze se kulturne institucije i organizacije poput British Museum, Tate, Historic Royal Palace, Southbank Center, National Trust, The Manchester Museum, Crafts Council, Manchester International Festival i Red Letter Days.

Spajajući kreativnost i znanstveno istraživanje ponašanja publike i potrošača događanja u kulturi centar nudi inovativan poduzetnički pristup izradi marketinških i poslovnih planova kulturnih organizacija kako bi povećali posjećenost, pojavnost, brand te kako bi bolje upoznali vlastitu publiku.

 


 

Okvirni Raspored:

PRVI DAN
Marketinški plan i razvojni plan publike
Razvoj art marketinga i publike na primjeru iskustva u Velikoj Britaniji
Prvi korak: definirati misiju i cilj umjetničke organizacije / Što je naš proizvod?
Definiranje našeg tržišta
Potrebe i želje naših tržišta. Što podrazumijevamo pod tržištem i publikom?
Istraživanje tržišta
Analiza situacije i SWOT

DRUGI DAN
Postavljanje razvojnih ciljeva publike
Strateške opcije
Primjeri dobre prakse razvojnih strategija
Prezentacije/Diskusija

Radionica će pokušati što više odgovoriti na vaša pitanja i izazove i stoga se od sudionika očekuje da:

  1. Uoči početka radionice dostave organizatoru adresu internet stranice organizacije za koju rade .
  2. Dostavi opis postojećeg ili budućeg projekta na kojem radite i za koji namjeravate privuci novu ili proširiti postojeću publiku te koji se može koristiti kao primjerak na kojem grupa može raditi tijekom radionice (case study) – to može biti predstava, kazališna sezona, festival, koncert, ili nešto drugo što namjeravate promovirati novoj ili postojećoj publici.
  3. Ukoliko postoji, sa sobom ponesite napisanu viziju i misiju organizacije za koju radite (odnosno projekta koji promovirate) i bilo kakve dodatne informacije koje koristite u osmišljavanju i plasmanu projekta kojim se bavite.

Tijekom radionice osiguran je topli obrok te osvježavajuća pića.

 


Prijave uz motivacijsko pismo na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Download prijavnice za radionicu (.doc format)