Trodnevna radionica Sadire A. Cruz Smith: Kontakt improvizacija i plesovi Marthe Graham

10.2.2012. | 17-20h
11.2.2012. | 10-14h
12.2.2012. | 10-14h
Radionica će se baviti kontakt improvizacijom i plesovima Marthe Graham.  Namijenjena je svima s interesom za kontakt improvizaciju ili s praksom u istoj, ne samo plesačima kontakt improvizacije, a voditeljica će class temeljiti na svojim iskustvima iz Azije, s Bliskog istoka te SAD-a.
Fokus radionice neće biti toliko na transmisiji tehnike Marthe Graham, već na prijenosu njenih ideja i priča kompozicijski i fizički, radeći na ritmu, prostoru i tonu.  Preporučuje se ponijeti par listova papira i olovku.

O djelu Marthe Graham
Plesovi Marthe Graham pričaju priče o ljudskom iskustvu. Njezin je rad bio pod velikim utjecajem škole Denishawn te tradicije koja je obuhvaćala prakse američkih Indijanaca te azijske i ostale etničko-religijske prakse. Martha se hrabro borila protiv društvenih struja u Americi na početku 20. stoljeća, stvarajući ponovni interes publike za epove grčke mitologije te promovirajući ples u vidu slavljenja života, a ne zabave. Uz sve to, njeni su plesovi ogoljeni i jednostavni.

Sadira A. Cruz Smith, trenirala je na Fukuoka Kanako Ballet Research Laboratory u Sagi, Japan, te je bila stipendistica Jacob Pillowa i Marthe Graham. Plesala je za: Paris Opera Ballet, Shen Wei Dance Arts, David Gordon, Julie Taymor, Kota Yamazaki, Buglisi Dance Theater te Martha Graham Dance Company.  Nakon što se upoznala s kontakt improvizacijom, napustila je svijet modernog plesa kako bi se bavila praksama pokreta te svakodnevnim fizičkim treniranjem.  Od 2008. surađivala je na  festivalima kontakt improvizacije u Japanu i Izraelu.

Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Kotizacija: 300 kn

POPUST za uplate do 7. veljače: 250 kn
POSEBAN POPUST: za polaznike tečajeva plesa u ZPC-u te za profesionalne plesače kotizacija iznosi 200 kn za prijave i uplate do 7. veljače