Loveći valove
Falling into rides: momentum in over-and under-dancing
TRODNEVNA RADIONICA KONTAKT IMPROVIZACIJE
PEDAGOG: Daniel Werner

5.12.2011. | 19:30 – 22:30| STUDIO 3
6.12.2011. | 18:00 – 21:00| STUDIO 2
7.12.2011. | 19:30 – 22:30| STUDIO 3

Radionica je namijenjena svima koje zanima ova jedinstvena plesna ekspresija te koreografima i plesnim pedagozima koji žele proširiti svoj plesno-kreativni potencijal te se inspirirati kroz novo plesno-koreografsko iskustvo ili pak produbiti već postojeće znanje, razumijevanje kao i posebne vještine koje pruža kontakt improvizacija.

Prijave:
e: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
t: 01/4833-083

Redovna cijena: 225 kn
Popusti:
Cijena radionice za uplate do 28.11. iznosi 190kn
Cijena radionice za polaznike edukacijskog programa ZPC-a i profesionalne plesače iznosi 170 knPlesna radionica koja će se održati u Zagrebačkom plesnom centru od 5. do 7. prosinca, temelji se na sustavnom građenju kolektivnog iskustva i situacija prolazeći kroz sve kategorizacije temeljnih principa kontakt improvizacije: rad u paru, podrške specifične za "kontakt improvizaciju", specifičan način korištenja prostora i razina prostora kao i sile teže. 

Kako organizirati tijelo ispod tijela partnera? Što se događa s plesom i gravitacijom dok podržavam težinu partnera? Radit ćemo na stabilnosti u plesu u kojem težinu našeg tijela nosi drugo tijelo koje se kreće. Istražit ćemo kako iskoristiti impuls, kako ga održati i vidjeti gdje nas impuls može odvesti. Pokušat ćemo razumjeti da je stabilnost samo trenutak kroz koji prolazimo u igri s nestabilnošću. Kakve se mogućnosti otvaraju kada pratimo, dajemo povjerenje i kad se opuštamo u ulozi plesača koji daje težinu? Kako slijediti na način da koristimo prostor iza sebe, kako se pustiti da nas nosi val? 

Radit ćemo i sa zadanim materijalom kretanja- zajedno ćemo se kretati kroz različite razine u prostoru, pružajući površinu tijela kao podršku. Posebno ćemo se pozabaviti impulsom koji se rađa između davanja i uzimanja težine (over-dancing i under-dancing). Kako organiziramo tijelo u prijelazu između uloge letača u onoga koji pruža podršku? Kakav tjelesni tonus zahtjeva određena situacija i kako ga mijenjati?

Radionica je zamišljena kao zabavno i bogato plesno iskustvo, potiče kreativnost u plesu i rad na improvizaciji.
Daniel Werner

Od 1997. Daniel uspješno djeluje na međunarodnoj plesnoj sceni i kao voditelj  radionica "kontakt  improvizacija"  i kao koreograf koji svoje predstave temelji na  ovoj  jedinstvenoj plesnoj ekspresiji. Formalnu naobrazbu  stekao je pri "North Karelia College" u Finskoj, nakon koje slijedi njegova bogata međunarodna karijera plesača, koreografa i pedagoga. Veliki utjecaj na njegov rad ima i (u Hrvatskoj sve popularniji) Body-Mind Centering kao i Release tehnika. 

Više o projektima u kojima Daniel sudjeluje možete pronaći na sljedećim adresama:
www.dancecontact.de | www.bide.be  |www.contact-meets-contemporary.de | www.easterimprofestival.info
www.body-mind-presence.de  | www.in-touch.es
Fotografije s održane radionice / © Ksenija Španec /