22-28.8.2016.

Voditelj: Leonid Buldakov

Pozivamo vas na radionicu Biomehanika za glumce i plesače po metodi Škole-studija MHAT. Radionica je namijenjena izvedbenim umjetnicima iz područja glume, suvremenog plesa, glazbe, fizičkog kazališta, cirkusa, mime, performansa kao i drugih umjetničkih struka. Radionica je jednako namijenjena profesionalnim izvedbenim umjetnicima, studentima umjetničkih akademija, motiviranim amaterskim umjetnicima te svim zainteresiranima.

Radionica će se održati od 22. do 28. kolovoza, svakim danom od ponedjeljka do subote, u Zagrebačkom plesnom centru , Ilica 10.
Radionicu će voditi Leonid Buldakov, dipl. glumac, plesač i koreograf.

Program radionice
15:00h do 16:45h - glumačka yoga uz osnove biomehanike
16:45h do 17:00h - pauza
17:00h do 19:00h - treninzi po metodi Mejerholda, Čehova, Stanislavskog i Grotowskog, biomehanika, koreografski eksperimenti, glumačke i plesne etide, suvremeni ples

Na kraju radionice sudionici će imati priliku predstaviti rezultate svog rada performansom pred publikom.

Radionica će biti snimana, ukoliko sudionici daju svoj pismeni pristanak na to.


Predviđeni broj sudionika: 25, max 30.
Kotizacija pohađanja radionice: 500 HRK
Prijave uz akontaciju: 100 HRK, uplate se vrše na mjestu održavanja radionice, ZPC, Ilica 10, od 17. lipnja do 8. srpnja.

Ukoliko dođe do promjene statusa ZPC-a, organizator se obavezuje pronaći zamjenski adekvatan prostor na sličnoj lokaciji ili vratiti uplaćeni novac.

Organizator: Stereoteka u suradnji s HIPP-om kroz program ZPC-a.


Leonid Buldakov, završio Školu-studij MHAT-a u lipnju 2016. Glumac najuspješnije generacije Škole-studija MHAT, Majstorske radionice Rižakova, s repertoarom od 11 predstava. Obrazovanje na Školi-studiju MHAT uključuje filozofiju, jogu, koreografiju, režiju, glumu, glazbu i teatar kao cjelinu. Prethodno završio dvije godine kazališne škole u Moskvi, gimnaziju u Novosibirsku, kandidat titule 'majstor sporta' u grčko-rimskom hrvanju. Autor je tri kazališne drame, bavi se režijom, koreografijom, i beatboxom.

Kazalište MHAT, prvo je rusko kazalište koje se reformiralo u moderni teatar, u kojem su svoju metodu razvijali Stanislavski, Nemirovič-Dančenko i Mejerhold, za njega su pisali i postavljali svoja djela M. Bulgakov i A. P. Čehov., i danas nosi ime ‘Kazalište MHAT A. P. Čehov’.

Školu-studij MHAT osnovao je 1943. Nemirovič-Dančenko, jedna je od najcjenjenijih ruskih umjetničkih škola koja svake godine zaprimi 8 do 10 tisuća prijava kandidata iz Rusije i svijeta, a završio ju je, između ostalih, i kantautor i glumac V. Visocki. U blizini Škole-studija MHAT nedavno je osnovan Kazališni i kulturni centar Mejerhold, otvoren za sve tek diplomirane umjetnike na području Moskve.