PARTICIPACIJA
(Odnosi se na radionice koje će u travnju držati pedagozi: Michèle Swennen, Joanne Leighton i Benjamin Bac.)

Pojedinačna radionica:
300 kn (250 kn za članove HIPP-a i rezidentne umjetnike),

2 radionice:  
500kn (475kn za članove HIPP-a i rezidentne umjetnike),

Sve 3 radionice:
ukupna cijena  650 (600kn za članove HIPP-a i rezidentne umjetnike).   

Prijave u tijeku na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Broj sudionika je ograničen! 
9-13.4.2016.  10:00-11:30h

 

U Zagrebu će se u okviru programa profesionalnog usavršavanja Strukturirane Prakse održati serija radionica i otvorenih satova namijenjenih profesionalnim plesačima u razdoblju od 02. do 20. travnja 2016. godine.

Porijeklom iz Australije, Joanne Leighton karijeru je započela u Melbournu u kompaniji Australian Dance Theatre. Nakon nekolika godina provedenih u Londonu, započinje suradnju s Nacionalnim koreografskim centrom u Havreu (Francuska), a surađuje i sa plesnom scenom u Brusselsu ( Théâtre Royal de la Monnaie) i sa autorima poput: Anne Teresa De Keersmaeker, Wim Vandekeybusa, i Michèle Anne De Mey.

1992. godine, odabire Brussels kao mjesto stalnog boravka, ali istovremeno i dalje intenzivno surađuje sa plesnim organizacijama, institucijama, akademijama i umjetnicima u Njemačkoj, Francuskoj, Litvi, Španjolskoj, Italiji, Australiji. Koreografira i za Plesni Teatar Irske i za Charleroi/Danses.

1998. pokreće vlastitu plesnu organizaciju Velvet čime postiže veću pojavnost svog djelovanja unutar francuske plesne scene, i od tada započinje ntenzivniji period njene suradnje s francuskim nacionalnim koreografskim centrima ( naročito sa Plesnim bijenalom u Val-de Marne, gdje surađuje s poznatim francuskim kompanijama koje vode: Jean-Claude Gallotta, Angelin Preljocaj, Catherine Diverrès).Kao međunarodno uvaženi pedagog, 2008. pokreće projekt Mobile, namijenjen razvoju nacionalne i međunarodne platforme susreta amatera, profesionalaca i pubike. Osmišljava i projekt kojim se ples uvrštava u kurikulum škola (Danse à l'école) u frankofonskim zajednicama u Beligji.

2010. postaje ravnateljica nacionalnog koreografskog centra Franche-Comté à Belfort, te naslijeđuje na toj poziciji Odile Duboc. Stalni je umjetnički suradnik Kazališta Freiburg ( Theater Freiburg 2015 – 2017).