PARTICIPACIJA
(Odnosi se na radionice koje će u travnju držati pedagozi: Michèle Swennen, Joanne Leighton i Benjamin Bac.)

Pojedinačna radionica:
300 kn (250 kn za članove HIPP-a i rezidentne umjetnike),

2 radionica:  
500kn (475kn za članove HIPP-a i rezidentne umjetnike),

Sve 3 radionice:
ukupna cijena  650 (600kn za članove HIPP-a i rezidentne umjetnike).   

Prijave u tijeku na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Broj sudionika je ograničen! 
2-6.4.2016. | 10:00-11:30 h

U Zagrebu će se u okviru programa profesionalnog usavršavanja Strukturirane Prakse održati serija radionica i otvorenih satova namijenjenih profesionalnim plesačima u razdoblju od 02. do 20. travnja 2016. godine.

Radionici, uz polaznike programa, mogu pristupiti profesionalni plesači.

Michèle Swennen predlaže fluidan i dinamičan ples u kojem se prostor, prisutnost i brzina prilagođavaju ritmu pokreta. Kontakti na podu su promatrani minuciozno. Zajednička (artikulacija) tijela i istraživanje podrška su naširoko ispitane. Zauzimanje prostora i muzikalnost su istaknuti. Posebna pažnja posvećena je smještanju tijela, energetskim linijama i stereometriji. Ovaj ples je izgrađen na poštivanju tijela i s znanjem kako ono funkcionira.


O pedagogici
Michèle Swennen započela je svoju karijeru u Brusselsu kroz metodu Jaques-Dalcrozea, potom kroz kazalište i klasični balet surađujući s Marinom van Hoeck i umjetnicom suvremenog plesa Renatom Peter te djelujući u Parizu s umjetnicima poput: Petera Gossa, Betty Jones i Fritza Luddina, Michela Nourkila, Karin Waehner, uključujući i djelovanje unutar plesne scene New Yorka kroz rada s Jennifer Muller i Luisom Falcom.
Po povratku iz SAD-a, tijekom 1980-tih, pokrenula je vlastitu kompaniju i školu « Flagrant Délit » unutar koje je djelovala kao koreograf i pedagog, čime su postavljeni temelji prvog centra za suvremeni plesa u Brusselsu.

Tijekom svojeg djelovanja postaje sve poznatija i kao pedagog za Limon tehniku, te kroz ovo područje surađuje s brojnim svjetski priznatim plesnim akademijama, institucijama, organizacijama i kompanijama među kojima su: Institut Jaques-Dalcroze de Belgique, Bruxelles- Montréal C.A-Johannesburg Dance Factory & Moving into Dance- Tilburg Hoogeschool Fontys – Ecole Royale d’Anvers et Institut supérieur Artesis-Institut del Teatre Barcelone- CAD Séville- ITDansa Barcelone- Ballet Angelin Preljocaj- Itsik Galili – Rosas A T de Keersmaeker- CCN Grenoble dir : Jean-Claude Gallotta- CCN Ballet de Lorraine Nancy- CCN Ballet du Nord dir : Carolyn Carlson- Ballet d’Europe Marseille- compagnie Coline Istres France,-Statt Theater Frieburg- RAZ dir : Hans Tuerlings,-Thierry Smits- Metros Ramon Oller- Lanonima Imperial- University Chulalongkorn, Thaïlande itd…

Kao uvaženi profesor metodologije i pedagogije suvremenog plesa, djelujući najčešće u flamanskom dijelu Belgije kao i u Španjolskoj, u Brusselsu je 2012. pokrenula posebni studij za plesne pedagoge suvremenog plesa u suradnji s Institutom Dalcroze i Školom cirkusa u Brusselsu. I dalje aktivno predaje diljem svijeta.