Redovne cijene:
1 radionica = 110 kn
2 radionice = 190 kn

Za članove HIPP-a:
1 radionica = 100 kn
2 radionice = 180 kn

Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
12.3.2016. | 16:00-17:45 h | (All That) Jazz class 12.3.2016. | 18:00-19:45 h | House class

Voditelj: Eddie Stockton

(ALL THAT) JAZZ CLASS

Eddiev Jazz Class opisan je kao fizički i tehnički izazovan class, često u brzom tempu kroz korištenje klasične Jazz tehnike kao baze na koju se nadovezuju pokreti svojstveni svim Jazz stilovima. Class započinje sa zagrijavanjem, gdje se posebna pažnja pridodaje linijama tijela, snazi, fleksibilnosti i ravnoteži razvijajući i poboljšavajući snažnu tehničku bazu potrebnu za potporu bilo kakvih pokreta. Class se dalje nastavlja sa vježbama u centru i kroz pod, stavljajući poseban naglasak na konkretnost jazz stila, putovanja kroz prostor, i kontinuiranim tranzicijama između pokreta. Na kraju classa uči se koreografija koja spaja sve elemente na kojima se radi od početka classa, sa dodatnim fokusom na cijelovitu izvedbu i kvalitetu izvođenja. Cijeli class radi se na muzikalnosti i izdržljivosti, potičući plesače da istraže svoju kreativnost i individualizam istovremeno zadržavajući integritet jazz tehnike.

HOUSE CLASS

Aerobno, sportski i ritmički zahtjevan, Eddiev House Dance Class nastoji pružiti bazu učenicima, s kojom mogu otkriti i izraziti svoju strast prema house glazbi kroz pokret. House glazba ima elemente mnogih glazbenih žanrova, uključujući Jazz, R&B, Latin, Funk, Hip-Hop i mnogih drugih. House ples, potaknut glazbom i njezinim elementima, crpi utjecaj iz Afričkog plesa, Stepa, Latin plesova, Disco Hip-Hop-a itd. Iskorištavajući elemente House footworka, Jackinga, i Loftinga, možete naučiti bazične i napredne korake (jack, farmer, skate, cris-cross, scribble, foot, etc.). Naglasak je na ritmu i beat-u u glazbi, te na improvizaciji i ekpresiji čiste ljubavi prema plesu.


S više od 25 godina radnog staža, Eddie Stockton formalno obrazovanje stekao je kao student na Alvin Ailey i Martha Graham akademijama, te u NYC srednjoj školi u izvedbenim umjetnostima. Tijekom svoje treće godine akademije postao je dio svoje prve plesne kompanije (NJ) Center Dance Collective. Kasnije je nastavio studij na  Odjelu Glume i Muzičkog Teatra u državi Alabama i Howard fakultetima. Od tada, njegova je karijera bila obogaćena iskustvom rada u raznim plesnim kompanijama, te sa mnogim koreografima uključujući i George Faisona, Kevin Iega Jeffa, Philadanco, Dwight Rhodena, DC Shakespeare Theatre, Nathan Tricea, Nai-ni Chena, Bill T. Jonesa, i mnogih drugih.

Pedagog je plesa od svojih ranih dana,  a Eddie radi već 15 godina kao instruktor na The Ailey School (Jazz &House), te je jedan od osnivača Brooklyn's Purelements (Modern/Jazz/Ballet) gdje radi već 9 godina. Njegova strast i želja za dijeljenjem  znanja odvukla ga je kroz cijeli SAD i šire, radeći rezidencije, radionice i ponekad i izvedbe. Radio je u Grčkoj, Poljskoj, Francuskoj, te redovito posjećuje Njemačku, Italiju, i od nedavno Sloveniju. Ponosan je što je već dva puta pozvan kao dio panela u Guadeloupe' Regional Dance Competition , i jednom u 'Expression' National Dance Competition u Firenzi u Italiji. Kao koreograf, Eddieva sposobnost davanja instrukcija plesačima svih razina, omogućila mu je da koreografira za školski uzrast, plesne skupine, akademije, off Broadway mjuziklima i profesionalnim plesnim kompanijama.

Njegov nedavni doprinos bio je kao gost koreograf 2014-te za 5th Annual Stars of New York Dance. Tijekom 2009. Godine sa partnericom Sarah Collins, Eddie je pokrenuo MIXTape, platformu za koreografe. Narednih dvije godine producirale su tri uspješna MIXTape eventa nakon kojih su se osnivači okrenuli drugim ciljevima. Jedan od tih ciljeva bio je i pokretanje suvremene plesne kompanije „dance es“ te razvoj internacionalne izmjene umjetnika. Zahvalan je što ima svoju strast kao profesiju i jedva čeka nastaviti dijeliti svoju koreografsku viziju, glazbu, i ples po cijelom svijetu.