Croatian(HR)English (United Kingdom)
Home Audicije / natječaji / kolaboracije Natječaj za sudjelovanje u programu 33. Tjedna suvremenog plesa
Ispis

Hrvatski institut za pokret i ples objavljuje natječaj za sudjelovanje u programu festivala 33. Tjedan suvremenog plesa.

Festival će se održati u periodu od 26. svibnja do 04. lipnja 2016. godine. Natječaj je namijenjen profesionalnim plesnim umjetnicima i skupinama suvremenog plesa koje djeluju na području Hrvatske kao i umjetnicima koji su porijeklom iz Hrvatske, a djeluju u inozemstvu.

Razmatrat će se prijedlozi / radovi koji su nastali u periodu od 01. svibnja 2015. do trenutka prijave te radovi u nastajanju, koji će premijernu izvedbu imati u okviru Festivala.
Zanimaju nas prijedlozi koji svojom intencijom i vizijom pomiču granice estetike i virtuoznosti izvedbe u području suvremenog plesa te koji ostvaruju komunikaciju s ostalim disciplinama na način koji rezultira novom sinergijom i potiče inovativnost u području suvremenog plesa.

Prijavne kategorije:

  1. Samostalni mladi autori

Prijaviti se mogu autori sa do tri ranije realizirana rada različitog trajanja u razdoblju od 3 godine predstavljeni javnosti u profesionalnim uvjetima.
U ovoj kategoriji odabrat će se najviše 3 autora s radovima u trajanju od 20-30 minuta. Namjera je prikazati te radove na istoj pozornici tijekom jedne večeri.

  1. Samostalni cjelovečernji rad

Prijava za umjetnike koji su tijekom posljednjih 5 godina ostvarili najmanje 5 cjelovečernjih radova (trajanja između 30 - 60 minuta) u profesionalnim uvjetima. Odabrat će se do tri naslova.

  • Plesne skupine / cjelovečernji rad

Prijave za profesionalne autorske radove u vlastitoj produkciji. Odabrat će se do dva rada.
Ukoliko se radi o naslovu koji je premijerno izveden u ovoj sezoni uvjet je da predstava nije imala/ neće imati više od 3 izvedbe u Zagrebu najmanje 45 dana uoči festivala. (napomena: pod cjelovečernji rad uzet ćemo u razmatranje radove u trajanju od najmanje 35 minuta do najviše 90 minuta).

Sve prijavnice s popratnom dokumentacijom trebaju stići na dolje navedenu adresu najkasnije do 29. veljače 2016. do 15:00 sati. Prijavnice pristigle nakon navedenog datuma i vremena, neće se uzimati u obzir.

Prijava treba sadržavati:

  • ispunjenu prijavnicu
  • životopis autora
  • VIMEO link snimke predstave i lozinku; predlažemo nemontiranu verziju snimljenu jednom kamerom, centralno postavljenu i bez zumiranja
  • press dossier
  • kritike (ukoliko je predstava već izvođena)
  • kratki opis projekta (do 150 riječi hrvatski i engleski tekst)
  • popis potrebne tehnike i po mogućnosti nacrt rasvjete s navedenim bitnim efektima (Festival će nastojati udovoljiti tehničkim uvjetima, ali prijavitelj projekta mora uzeti u obzir festivalske uvjete rada - montaže)

Kandidati moraju garantirati da su izvođači prijavljenog rada u vrijeme prijave i sve do objave rezultata natječaja slobodni nastupiti u vrijeme utvrđeno za održavanje Festivala 2016. godine.

Festival će se u konačnoj odluci rukovoditi dostupnim financijskim i tehničkim uvjetima. Sve tehničke uvjete te troškove najma dodatne tehnike (Festival ima na raspolaganju određene i ograničene tehničke resurse) kao i honorare suradnika snose kandidati sami iz honorara prema ugovoru s Festivalom. Putni troškovi, ukoliko se radi o prijedlogu kandidata koji djeluju izvan Zagreba, moraju biti naznačeni u prijedlogu. Naknadna financijska potraživanja neće se uvažiti.

Nepotpune prijave nećemo uzimati u obzir.

Download prijavnice

Ispunjenu prijavnicu i priloge poslati elektronskim putem na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a ispunjenu i potpisanu prijavnicu zajedno s ostalom dokumentacijom u 3 kopije poslati poštom na sljedeću adresu:

Hrvatski institut za pokret i ples (za natječaj)
Biankinijeva 5
10 000 Zagreb

ili

dostaviti u Zagrebački plesni centar, Ilica 10/1, 10 000 Zagreb

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 21. ožujka 2016. godine.

Aktivni projekti:

MAPAZ - Moving Academy for Performing Arts - Zagreb
Tjedan suvremenog plesa
Putevi plesa
Moving Beyond Inclusion
360° - Building Strategies for Communication in Contemporary Dance